Haberler

"Kahramanmaraş Girişimcilik Destek ve Eşleştirme Merkezi" Projesi

İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı - Genç istihdamın Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Kahramanmaraş İl Özel İdaresi tarafından yürütülmekte olan "Kahramanmaraş Girişimcilik Destek ve Eşleştirme Merkezi" projesine katılanların sertifikaları, düzenlenen törenle verildi.

İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı - Genç istihdamın Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Kahramanmaraş İl Özel İdaresi tarafından yürütülmekte olan "Kahramanmaraş Girişimcilik Destek ve Eşleştirme Merkezi" projesine katılanların sertifikaları, düzenlenen törenle verildi.

Vali Yardımcısı Servet Güngör, Saffroon Otel'de düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, proje kapsamında Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde ikamet eden 18-29 yaş arası en az lise mezunu 167 erkek ve 122 kadın katılımcı olmak üzere toplam 289 gence girişimcilik eğitimleri verildiğini söyledi.

Projede amaçlarının kendi iş yerlerini kurmak isteyen gençlere teşvik etmek ve desteklemek olduğunu diye getiren Güngör, 2 eğitmen tarafından 25 bin avrosu İl Özel İdaresi tarafından karşılanmak üzere 252 bin 882 avro bütçeli projenin ilçelerde tanıtımının yapıldığını, Afşin, Göksun ve Elbistan'da eğitimler verildiğini kaydetti.

Projenin bölgesel olarak tanınması için Hatay, Kayseri, Osmaniye'nin Bahçe ilçesi ve Gaziantep'te girişimcilik seminerlerininde düzenlendiğini ifade eden Göngör, eğitimlerini tamamlayan gençlere bu sayede kendi işletmelerini kurabilmek için maddi destek de sağlandığını söyledi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ise bu proje çalışmasının yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Gençlerin girişimci bir ruhla ülkeye kazandırılmasının önemine değinen Güvenç, "Proje çalışmasıyla bir çok gencimiz girişimcilik açısından topluma kazanmış olacak. Avrupa toplumu içerisinde en genç ve dinamik nüfus bizim nüfusumuzdur. Bu gün yaşlanan bir Avrupa nüfusu ve o yaşlanan nüfusu finanse edecek genç nüfusu yok. Avrupa bir çok sektördeki iş gücü ihtiyacını dışarıdan getirerek karşılamaya çalışıyor. Ama bizde durum tam tersi genç nüfus dinamizmi devam ediyor. Genç nüfusun geriden gelmesi yetmiyor. Bu genç nesli iyi eğitmek sağlıklı geliştirmek ve girişimci ruhla donatmak gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin genç nüfusunu iyi eğitim verip sağlıklı bir şekilde ve girişimci ruhla yetiştirildiğinde gelecekte Türkiye ile boy ölçüşecek hiç bir ülkenin olamayacağını vurgulayan Güvenç, hazırlanan girişimcilik kurslarının balık yemeyi değil balık tutmayı öğrettiğini ifade etti.

Kahramanmaraş Girişimcilik Destek ve Eşleştirme Merkezi Projesi'nin kapanış toplantısında AK Parti Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu ve proje yöneticisi Melih Arat da bir konuşma yaptı.

Projeyi tamamlayan gençlerin sertifikalarını AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Yıldırım Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç, Vali Yardımcısı Servet Güngör, Belediye Başkanı Vekili Cevdet Kabakcı, Özel İdaresi Başkanı Mustafa Özsoy, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şahin Balcı ve Melih Arat verdi.

Kahramanmaraş İl Özel İdaresi tarafından yürütülen projeye, Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş Sanayici ve İş Adamları Derneği ve Kişisel Gelişim ve Sinerji Kulübü Derneği ortaklık yaptı.

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title