Haberler

K" Yetki Belgesini Yine Ytso Verecek

"K" belgesi verme yetkisinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan protokolle yeniden odalara verildiği bildirildi.

"K" belgesi verme yetkisinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan protokolle yeniden odalara verildiği bildirildi. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan, "Vatandaşlarımız artık çevre illere gitmek zorunda kalmayacak" dedi.

YTSO, bakanlıkla TOBB arasında protokol imzalanmasının ardından yeniden K belgesi vermeye başladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan YTSO Başkanı Tahsin Becan, "K belgesi, Ulaştırma Bakanlığı'nca düzenlenen 10 Temmuz 2003 tarih ve 4925 sayılı 'Karayolu Taşıma Kanunu' yürürlüğe girdi. 25 Şubat 2004 tarih ve 25384 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği Değişiklikleri ve ilgili Uygulama Talimatı gereği karayolu taşıma faaliyetleri AB müktesebatına uygun olarak düzenlendi. Taşıma düzenini ve güvenliği sağlamak, taşımacılık ile iştigal eden kurum ve kuruluşların haklarını, sorumluluklarını belirlemek için verilen bir belgedir. K yetki belgelerinin odalarca düzenlenmesi iptal edilmişti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan protokolle yeniden bu yetki odalara verildi. Araç sahipleri artık belge almak için çevre illere gitmek zorunda kalmayacak" diye konuştu. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ulaştırma Bakanlığı Türkiye Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title