Haberler

İstanbul'un Fethi'nin 561'inci Yıl Dönümü

Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin'in, İstanbul'un fethinden kısa bir süre önce Çorum'un İskilip ilçesinden İstanbul'a uğurlanması, temsili törenle canlandırıldı.

Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin'in, İstanbul'un fethinden kısa bir süre önce Çorum'un İskilip ilçesinden İstanbul'a uğurlanması, temsili törenle canlandırıldı.

İstanbul'un fethinin 561'inci yıl dönümü, İskilip Kaymakamlığı ve Akşemseddin Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

İskilip'teki Çorum Caddesi'nde düzenlenen törende, temsili Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin, Çorum Belediyesi mehteran takımı ve öğrenciler eşliğinde, vatandaşların alkışlarıyla ilçe meydanına kadar yürüdü.

Mehter takımının gösteri sunduğu ve fetih marşlarının seslendirdiği törende, Akşemseddin'i canlandıran edebiyat öğretmeni Gökhan Özkal vatandaşları selamladı.

Törende konuşan Kaymakam Şuayip Gürsoy, Akşemseddin'in, İstanbul'un fethinin manevi mimarı olduğunu belirterek, temsili olarak gerçekleştirilen uğurlamanın gelecek yıllarda da tekrarlanacağını söyledi.

Şiirlerin okunduğu program dua edilmesiyle sona erdi. - Çorum

Kaynak: AA / Yerel

Fatih Sultan Mehmet İstanbul İskilip Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title