Haberler

İmam Hatip Liselerinin Kuruluşunun 100. Yılı

Güncelleme:

Ağrı İmam Hatip Lisesi Mezunlar ve Mensupları Derneği Başkanı Ahmet Erdoğan, imam hatip liselerinin 100. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Ağrı İmam Hatip Lisesi Mezunlar ve Mensupları Derneği Başkanı Ahmet Erdoğan, imam hatip liselerinin 100. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Erdoğan, 12 Eylül 1980'den sonra 1985 yılına kadar imam hatip liselerinin kapatıldığını belirtti.

İmam hatip liselerinin kapatılmasıyla o ruhun sönmediğini, aksine daha da alevlendiğini ifade eden Erdoğan, "Nasıl bir ateşin üzerine benzin dökersiniz daha da alevlenir, işte imam hatiplerin kapatılmasıyla imam hatiplerin gerçekliği, yüceliği, güzelliğini bir kat daha ortaya çıkardı" dedi.

Ülkenin ferah ve huzuru için imam hatiplilere ihtiyacı olduğunu dile getiren Erdoğan, "Bugün eğer Türkiye bu konuma gelmişse dünyanın liderliği ile oynuyorsa her yönüyle burada imam hatiplilerin samimi çizgisi vardır. İmam hatipliler bu ülkeye sahip çıktıkları sürece bu bayrak, bu ezan hiçbir zaman sönmeyecek ve dindirilmeyecekti" diye konuştu. - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title