Haberler

Hürsiad Yönetimi Gto'yu Ziyaret Etti

Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (Hürsiad) Gaziantep Şubesi'nin

Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) Gaziantep Şubesi'nin

Mehmet Taşdemir başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep Ticaret Odası'na (GTO) nezaket ziyaretinde bulundu.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen HÜRSİAD yönetimi, Gaziantep ve ülkenin sorunlarının yanı sıra gündemdeki konularla ilgili fikir alışverişinde bulundular. Ziyarette konuşan GTO Başkanı Mehmet Aslan, HÜRSİAD Gaziantep şube yönetimini kutlayarak başarı diledi. Başkan Aslan, oda olarak iş adamlarının örgütlü olması için çaba gösterdiklerini ve toplum yararına her türlü örgütlenmeye destek verdiklerini söyledi. Örgütlenmelerin sözde kalmaması ve toplum yararına icraat ve söylemlerde bulunması gerektiğini belirten Aslan, "Bir çatı altında toplanmak veya kurulmuş olmak için dernek kurulmamalı. Örgütlenmelerin toplum yararına olacak icraatlarda bulunan aktif kuruluşlar olması gerek. Özellikle iyi gitmeyen şeyleri açık yüreklilikle, yıkıcı olmadan muhataplarına söyleyebilmeli" dedi.

Bütün sivil toplum kuruluşları ile ayağı yere basan çalışmalarda işbirliği içerisinde hareket etmeye hazır olduklarını ifade eden Başkan Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sivil toplum örgütlerinin görevi, hiç kimsenin tesiri altında kalmadan sıkıntıları söylemektir. Bu ülke hepimizin ve bizlerin toplum yararına yapacağı çalışmalar yine toplumun geleceği için büyük önem taşıyor. Birçok konuda toplumun önünü açmalı ve onlara önderlik etmeliyiz. Bizim siyasetle işimiz yok. Kimseyi zor durumda bırakmak niyetinde değiliz. Bu ülke hepimizin ve biz bu ülke için doğruları söylemek zorundayız. Ama birileri bizim doğruları söylememizden rahatsız olabilir. Ama gerçek olan bir şey var. O da birilerinin yaşanan olumsuzlukları zamanında dillendirmek zorunda olması. Aksi takdirde araba duvara çarptıktan sonra yapılan yanlışları söylemenin anlamı yok. Sivil toplum kuruluşlarının görevi yolunda gitmeyen şeyleri adabına uygun, üslubuyla gündeme getirmektir."

HÜRSİAD Şube Başkanı Mehmet Taşdemir ise konuşmasında dernek olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

(TB-OÇ-Y)

22.01.2008 18:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title