Haberler

HÜRSİAD Başkanı: Ankara İhracatın Başkenti Olacak

Güncelleme:

HÜRSİAD Başkanı Yusuf Sarıcı, Ankara'nın, ihracatın da başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Yusuf Sarıcı, Ankara'nın, ihracatın da başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

Sarıcı, yazılı açıklamasında, Ankara'dan Mart ayında 180 ülkeye yapılan ihracatın 600 milyon dolara ulaştığını belirtti.

Ankara'dan yapılan ihracatın istikrarlı şekilde arttığını vurgulayan Sarıcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ankara, ihracatın da başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Mart ayında başkent Ankara'dan yapılan ihracatımız 593 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakama, denizi olmayan Ankara'dan gemi ve yat ürünlerinden üretimi olmayan fındığa, ileri teknoloji isteyen savunma sanayi ürünlerinden otomotiv yan sanayine kadar çok geniş ürün yelpazesinde birçok insanımızın belki adını bile duymadığı 180'in üzerinde ülkeye ihracat yaparak ulaştık."

Sarıcı, ihracatın ağırlıklı olarak kimyevi maddeler, makine ve aksamları, elektrik ve elektronik, savunma sanayi gibi katma değeri yüksek ürünlerden oluştuğunu bildirdi. - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title