Haberler

Herşey Otistik Çocuklar İçin

Bursa Koza Kulübü Derneği, BTSO Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Merkezi'nin uygulama çarşı projesine destek vererek çarşıya bir giysi dükkanı kazandırdı.

Bursa Koza Kulübü Derneği, BTSO Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Merkezi'nin uygulama çarşı projesine destek vererek çarşıya bir giysi dükkanı kazandırdı.

BTSO Eğitim Vadisinde yer alan OÇEM'de açılışı yapılan 'Koza Butik' hayırseverler için yeni bir alış veriş merkezi hali gelecek. Açılışa katılan Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, yaklaşık 230 öğrencisi olan merkezin dünyanın en büyük otizmli çocuklar eğitim merkezi olduğunu söyledi. Avcı, "Engelli olmak bir kusur değildir. Hiçbirimizin yarın engelli olmayacağımıza dair elimizde bir güvence yok. O zaman hayattaki bütün güzellikleri onlarla paylaşmak bizim olmazsa olmaz görevimizdir. Onları hayata bağlamak, onlara hayatı sevdirmek, hayatta kendilerine yetebilecek bilgi ve becerileri onlara vermek bizim görevimizdir" dedi.

"OTİZMİN TEK TEDAVİ YÖNTEMİ, EĞİTİMDİR"

Bursa Koza Kulübü Başkanı Gül Liman ise "Hazırlanan projenin amacı ve hedeflerinin otizmli çocukları sosyal yaşama hazırlamak ve yaşam becerileri kazandırmak. Otizimli çocuklarımızın en önemli özelliklerinden biri sosyal becerilerde yetersiz kalmalarıdır. Çocuklarımız sosyal alanlarda nasıl davranmaları gerektiğini bilmedikleri için uyum problemi ve anksiyete yaşamaktalar. Bu hem kendilerinde hem de ailelerinde ve çevrelerinde fiziksel ve ruhsal problemler ortaya çıkmasına neden olmakta. Çocuklar sınıf ortamında aldıkları sosyal beceri öğretimini, öğrenme özelliklerinden dolayı günlük hayatlarına aktarmakla ilgili sıkıntı yaşamaktalar. Öğrenilen bu bilgilerin yaşam becerilerine dönüşmesi için çok güzel düşünülmüş bu uygulama çarşısına bir giysi dükkanı kazandırmak istedik" diye konuştu.

"GERÇEK ORTAMLARA İHTİYAÇLARI VAR"

Uygulama Çarşısı Projesi hakkında bilgi veren Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Merkezi Okul Müdürü Mustafa Erkal Çınar da, "Sekiz bölümden oluşan uygulama çarşısında, cocuklarımızın doktorla işbirliği yapma, muayene olma, hasta olduğunda doktora gitme davranışlarını öğrenebilmesi için sağlık ocağı, Kaybolduğu ya da yardıma ihtiyacı olduğu durumlarda polisten yardım isteyip işbirliği yapmayı öğrenebilmesi için polis karakolu gibi ortak alanlardan oluşan bölümlerden oluşuyor" diye konuştu.

Projenin, Bursa Koza Kulübü Derneği'nin de içinde yer aldığı destekçileri sayesinde artık yaşama geçirilme aşamasına geldiğini ifade eden Çınar, "Bursa Koza Lions Kulübü'nün vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Otizmli çocukların giysi alışverişinde uygun davranış biçimleri geliştirebilmeleri, giysileri deneyebilmeleri, beden kavramını öğrenebilmeleri, para ile alıp verme kavramını tanımaları ve en önemlisi bir konu hakkında karar verebilmeyi öğrenebilmeleri için bu güzel çarşıya bir giysi dükkanı kazandıran herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Koza Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title