Haberler

Haşlamalık Mısır Hasadı Başladı

Haşlamalık tatlı mısır dekarı bin ile 2 bin TL arasında satılıyor.

Karpuzlu'da haşlamalık mısır hasadı başladı.

Karpuzlu'da yoğun bir şekilde ekilen haşlamalık tatlı mısır dekarı bin TL ile 2 bin TL arasında satılıyor.

Karpuzlu çiftçisinin, mısır fiyatında oldukça memnun olduğunu söyleyen Karpuzlu Tarım Danışmanı Mutlu Madran, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatlı mısırın Karpuzlu'nun vazgeçilmez bir ürünü haline geldiğini ifade etti.

Genellikle haşlamalık olarak satılan ürünün, bu günlerde yazlıklarda kaynatılarak tüketildiğini ve çok sevildiğini anlatan Madran, şunları söyledi.

"Karpuzlu'nun Çobanisa Mahallesi bu ürünün merkezi haline gelmiş ve en fazla ürün bu mahallemizde ekilmektedir. Genellikle sebze fidesi gibi Şubat ayında viyollere sera altına tohum olarak ekilen tatlı mısır, burada 20-25 santim boya ulaştıktan sonra toprak sıcaklığı ve iklim istenilen koşullara geldiğinde tarlaya dikilmektedir. Ama, bu süreçte bir bebek bakımı gibi çok zahmetli ve emek isteyen bir iştir. Birkaç sene önceye kadar sadece tatlı mısır olarak üretimi yapılan Karpuzlu'da 2-3 seneden beri arz talep dengesi, tüketici ve halcilerin isteği üzerine daha tatlı (süper tatlı mısır) ve nakliyeye daha dayanıklı yeni çeşitler ekilerek, üreticilerimiz daha fazla paraya satarak, daha fazla para kazanmasını sağlamıştır." - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Karpuzlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title