Haberler

Gençlere Örnek Olsun

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 70 yaşındaki Seyran ninenin okuma azmi adeta gençlere örnek olacak nitelikte.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 70 yaşındaki Seyran ninenin okuma azmi adeta gençlere örnek olacak nitelikte. Şimdiye kadar okuma yazma bilmeyen 70 yaşında, 10 çocuk, 25 torun sahibi Seyran Aygün, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan kursta okuma-yazmayı öğrendi.

Halk Eğitimi Merkezi tarafından "Hayat Boyu Öğrenme" programı kapsamında açılan kurslarda kadınlara okuma yazmayı öğrenirken, bunlardan biri olan Seyran Aygün ninenin azmi gençlere örnek oldu.

Şimdiye kadar okuma yazma bilmeyen 70 yaşında, 10 çocuk, 25 torun sahibi Seyran Aygün, okuma yazma öğrenebilmek için komşularıyla Halk Eğitimi Merkezi'ne başvurarak, kendilerine yakın bir okulda kurs açılmasını talep etti. Hafta sonları Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde Cumhuriyet İlkokulu'nda derslere katılan Seyran nine, kısa zamanda okuma-yazmayı öğrenerek azmin zaferini herkese gösterdi.

70 yaşındaki Seyran nine yaptığı açıklamada, ailesinin kendisini okula göndermediği için eğitimden mahrum kaldığını belirterek, "Ailem zamanında kız çocuğu olduğum için beni okula göndermedi. Arkadaşlarım okula gidiyordu, ben ise ev işleri yapıyordum. Okuma-yazma öğrenme fırsatım olmadı. Yaşımın ilerlemesine rağmen azmettim ve Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslara katıldım ve şu an için devam ediyorum. Keşke daha önce gelseydim. Okumanın yaşı yok. Gençler örnek alsın beni ve okusunlar, adam olsunlar. Yarın büyüdüklerinde meslek sahibi olsunlar. Doktor olsunlar, öğretmen olsunlar" dedi.
Halk Eğitim Merkezi eğitici öğretmeni Cuma Ertuğrul ise yaptığı açıklamada, okuma-yazma kurslarına kadınların yoğun ilgi gösterdiğini ve bu kursun açılmasını kadınların talep ettiğini söyledi. Kurslarda kadınlara günlük hayatlarını kolaylaştıracak bilgilerin de verildiğini aktaran Ertuğrul, "Çeşitli nedenlerden dolayı okuyamamış ve günlük hayatta, alışverişte, sağlık ocaklarında, hastanelerde hep başkalarına muhtaç olan kişilere bir fırsat verilmesi, kursun en önemli yanı. Okumanın da öğrenmenin de yaşı yok. Burada kadınlarımız okumayı yazmayı öğrendikten sonra hayatları daha da kolaylaşacak, zaten kurslarımızı da bu amaçla veriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title