Haberler

Genç İşadamından Eğitime Destek

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, hayırsever işadamı Gökmen Atıcı ile yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olacak 12 derslikli okul protokolüne imza attı.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, hayırsever işadamı Gökmen Atıcı ile yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olacak 12 derslikli okul protokolüne imza attı.

Tokat'ın Turhal ilçesinde iki sınıfta tadilat ve tefriş yaptıran hayırsever işadamı 12 derslikli ortaokul yapılması için gelen talepleri geri çevirmedi. Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ile hayırsever genç işadamı Gökmen Atıcı arasında yapılan protokolle okulun inşasında ilk adım atıldı. Vali Taşkesen, bu tür örneklerin sayısının artmasını beklediklerini söyledi. Makam ve mevkilerin gelip geçici olduğunu ifade eden Vali Taşkesen, kalıcı hayır ve eserler bırakmak gerektiğini belirterek, "Bu vesile Tokatlı hemşehrilerime sadakayı cariye bırakmaları yönünde yani öldükten sonra devam eden şekilde hayırlarını bu tür yatırım yapmaya çağırıyorum" dedi.

Hayırsever işadamı Gökmen Atıcı ise anne ve babasının isminin verileceği okulun yapılmasında vesile olanlara teşekkür etti. Turhal'da tefriş yaptırdığı sınıfların açılışında annesinin o okulda eğitim gördüğünü öğrendiğini ifade eden Atıcı, "Sınıf açılışında annemin diploması verildi. Burada kaymakamımız bir okul yaptırıp yaptıramayacağımızı sordu. Bizde inşallah dedik. Sayın belediye başkanımız ve kaymakamımıza ziyarette yardımcı olacaklarını söylediler. Bizim de içimizden böyle bir şey geçiyordu ve okul yaptırmaya karar verdik" diye konuştu.

Protokol imza töreninde Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı hazır bulundu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Taşkesen Turhal Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title