Haberler

Gaziantep Üniversitesi Yemek Yarışması Düzenleyecek

Gaziantep Üniversitesi (Gazü) Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Tarafından, Bu Yıl İkincisi Düzenlenen, Yemek Yarışmasına Başvurular Başladı.

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı tarafından, bu yıl ikincisi düzenlenen, yemek yarışmasına başvurular başladı.

50 kişi ile sınırlı olan yarışmada, 18 yaşını doldurmuş olan amatör yarışmacılar katılabilecek. Yarışmacılar, başvuru formlarını, Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Programlar Bölüm Başkanlığı sekreterliğinden 10 YTL karşılığında temin edebilecekler. Yarışmanın son başvuru tarihinin 16 Mayıs olduğu, 24 - 25 Mayıs tarihlerinde ön elemelerin yapılacağı, yarışmanın finalinin ise 31 Mayıs tarihinde gerçekleştirileceği belirtildi. Ön eleme ve final olmak üzere iki aşamada gerçekleşecek olan yarışmada, ön elemede yarışmacılar kendileri için yarışma esnasında verilecek baldo pirinç, çeşitli yağlar, su, tuz ve pişirme malzemelerini kullanarak bir saat içinde iki su bardağı pirinçten oluşan, pirinç pilavını hazırlayıp jüriye sunacaklar. Jüri, hazırlanan pilavlara puan vererek ilk ona kalan yarışmacıları belirleyecek.

Yarışmanın final bölümünde ise ilk ona giren yarışmacılar, Aşçılık Programı’na ait uygulama mutfağında iki saatlik süre içerisinde, kendilerine verilecek malzemeleri pişirerek servise hazırlayacaklar. Servis edilen yemekler jüri tarafından beş ayrı kategoride değerlendirilerek puanlandırılacak. Çeşitli kategorilerinin yer alacağı yarışmada, her bir kategoride alınan puanlar göz önünde bulundurularak, en yüksek puanı alan ilk beş yarışmacıdan, birinci; mutfak dolabı, ocak, davlumbaz, evye, ikinci; banyo dolabı, üçüncü; buzdolabı, dördüncü; bulaşık makinesi, beşinci ise fırın ile ödüllendirilecek.

(TB-OÇ-Y) 14.04.2008 18:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title