Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa -El Emeği Ürünler Görücüye Çıktı

Büyükşehir Belediyesinin Bu Dönem Hizmete Açtığı 75

Büyükşehir Belediyesinin bu dönem hizmete açtığı 75. Yıl Eğitim Merkezi'ndeki kursların yıl sonu sergisi açıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 75. Yıl Eğitim Merkezi'ndeki kurslara katılan kursiyerlerin eserlerinden oluşan sergide, 15 Şubat?26 Mayıs tarihleri arasında yaptıkları çalışmalar görücüye çıktı. Toplam 270 kursiyerin bez bebek, boyutlu boya, mefruşat, giyim, kurdele nakışı, örgü, resim ve ev dekorasyon kurslarında üretilen 500'ün üzerinde eser sergileniyor.

Serginin açılışını yapan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Jale Nur Süllü, 75. Yıl Eğitim Merkezi'ni bu dönem hizmete açtıklarını ve bu merkezden çok umutlu olduklarını belirterek, bu yıl hizmete giren eğitim merkezimizdeki kursiyerlerin, kısa sürede çok güzel eserler ortaya çıkardığını bildirdi. El işi eserlerin yer aldığı sergi, 11 Hazirana kadar 75. Yıl Eğitim Merkezi'nde açık kalacak.

- ODUNPAZARI BELEDİYESİNDEN İKİ GÜN İKİ KONSER

Odunpazarı Belediyesi Gösteri ve Sahne Sanatları Merkezi iki akşam iki konsere ev sahipliği yaptı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Odunpazarı Belediyesi Gösteri ve Sahne Sanatları Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Halk Müziği Topluluğu ve Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından sunulan konserler Eskişehirlilere müzik dolu bir hafta sonu yaşattı.

İlk gün Türk Halk Müziği yıl sonu konserini izleyerek, en güzel türküleri şefliğini Gülizar Atabay'ın yaptığı Gösteri ve Sahne Sanatları Merkezi Türk Halk Müziği Topluluğu üyelerinden dinleyen Eskişehir halkı ikinci gün, şefliğini Ergün Elibaş'ın yaptığı Gösteri ve Sahne Sanatları Merkezi Türk Sanat Müziği Topluluğu üyelerinin seslendirdiği birbirinden değerli eserlerle keyifli bir akşam geçirdiler.

Her iki konserde de Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğü yetkilileri, 12 Haziranda Folk Müzik yıl sonu konseri, 13 Haziranda da Halk Dansları yıl sonu gösterisi ile kent halkıyla tekrar buluşacaklarını belirtti.

- GSF 25. YILINI SERGİ VE BİR DİZİ ETKİNLİKLE KUTLUYOR

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 25. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında 'Mezuniyet Sergisi' düzenliyor.

AÜ rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonlarında 9 Haziran günü saat 17.30'da açılacak 2009?2010 eğitim öğretim dönemi mezuniyet sergisi ile yıl boyunca bütün bölümlerdeki mezun olacak öğrencilerin mezuniyet projeleri ve çalışmaları izleyenlerin beğenisine sunulacak. Yaz dönemi boyunca açık kalacak olan sergide, baskı sanatları, cam, çizgi film, grafik, heykel, iç mimarlık, resim ve seramik bölümü öğrencilerinin çalışmaları yer alacak. 25. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında şu ana kadar 'IMECE 2009 Uluslararası Katılımlı Sanat ve Tasarım Sempozyumu', Abidin Dino 'Topluca' resim sergisi ve 'Mezun Sanatçılarımızdan Bir Kesit' adlı sergi açıldı. Bundan sonra ise 12 Haziranda '25. Yıl Mezunlar Buluşması' günü, 11?21 Ekim tarihleri arasında 'Camgeran 2010 Uluslararası Katılımlı Uygulamalı Cam Sempozyumu' düzenlenecek.

Fakültenin, kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde 12 Haziranda Eskişehir'de fakülte binası önünde bir buluşma gerçekleştirilecek. Saat 14.00'da fakülte önünde düzenlenecek buluşma programına, tüm mezunlar, emeği geçmiş hocalar ve kurucularla birlikte akademik ve idari personel katılacak. Etkinlik aynı gün öğrenci yemek salonunda düzenlenen akşam yemeğiyle son bulacak.

- LİSANSÜSTÜ 2010 SERGİSİ 10 HAZİRANDA AÇILIYOR

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Lisansüstü 2010' sergisi, üniversitenin genç sanatçı ve tasarımcılarını bir araya getirecek.

AÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, AÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü, çağdaş yaşama dair, yenilikçi ve deneysel bakışları yansıtan genç sanatçıların düşünce, görüş, yorumlarını konu alan yapıt ve tasarımlarıyla 27 sanatçıyı buluşturuyor. Baskı sanatları, çalgı yapımı, çizgi film, grafik, heykel, iç mimarlık, resim ve seramik alanlarında yüksek lisans ve sanatta yeterlik eğitimlerini sürdüren sanatçı ve tasarımcıların, bu farklı disiplinlerde yaptıkları yapıtlar Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi Sergi Salonu üst katında 30 Hazirana kadar açık kalacak.

Güzel Sanatlar Enstitüsü, 'Lisansüstü 2010' karma sergisinde yapıtları yer alan genç sanatçı ve tasarımcılar şunlar:

'Kamuran Ak, Sevgi Arı, Murat Ateşli, M. Sinan Ayyorgun, Emin Bakan, Burçak Balamber, Gamze Boz, Seda Canoğlu, Öncü Çelikoğlu, Gençer Cerit, Özgün Demir, Mete Erdoğmuş, Orhan Erkal, Ömer Kutay Güler, H. Kübra Ergin Halhallı, Gökçe Aysun Kaya, Sezin Türk Kaya, M.Gökçen Kılınç, Esin Küçükbiçmen, Harika Musal, Sezin Özçelik, Soner Özdemir, Rıdvan Özgür, Nilay Özsavaş, Nesli Sisli, Gamze Şendil, Derya Ülker.'

(TAR-ÜNS) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title