Haberler

Engelliler Yürüyüş ve Gösteri Yaptı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kaymakamlık ve Belediye tarafından düzenlenen engelliler şenliğinin açılış organizasyonu yürüyüş ile gerçekleşti.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kaymakamlık ve Belediye tarafından düzenlenen engelliler şenliğinin açılış organizasyonu yürüyüş ile gerçekleşti.

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası Kdz. Ereğli ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Kdz. Ereğli Kaymakamlığı ve Belediye tarafından düzenlenen etkinlikler engelli yürüyüşü ile başladı. Engelliler ve aileleri Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe milli eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, daire müdürleri, rehabilitasyon merkezleri ve engelli ailelerinin katılımı gerçekleşti. Protokol ile engelliler İlçe emniyet Müdürlüğü önünde toplanıp trafiğe kapatılan Devrim Bulvarı üzerinden Atatürk anıtı önüne kadar yürüdü. Engelliler şenliği nedeniyle meşale ateşi yakılırken 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından Duy-An İşitme Engelliler Özel Rehabilitasyon Merkezi öğretmenlerinin işaret dili eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Madenoğlu ile Belediye Başkanı Uysal daha sonra sahil bandına geçerek burada rehabilitasyon merkezlerindeki engelliler tarafından hazırlanan el işi stantlarının açılışını yapıp, stantları tek tek gezdi.

Engelliler Şenliği çerçevesinde Amfi Tiyatro'da düzenlenen etkinlikte ise engelli çocuklar mehteran ve semazen gösterisi yaptı, günün anlamına uygun şiirler okundu.

MADENOĞLU: "ENGELLİLERE VERİLEN HAKLARI MAMNUNİYET VERİCİ ANCAK YETERLİ GÖRMÜYORUZ"

Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu burada yaptığı konuşmada engelliler gününün üzüntü değil sevinme haftası olduğunu söyledi. Madenoğlu konuşmasında şunları söyledi; " Devletimiz ve hükumetimiz engellilerin hayatının kolaylaştırılması ve onların ailelerinin ne kadar iyi şartlarda yaşaması gerektiğini bilerek bir sürü haklar ve uygulamalar getirmektedirler. Yapılan bir araştırmaya göre engellilerimiz ve onların ailelerine sağlanan hakları 61 adet görüyoruz.

Belki bunu çoğaltmamız mümkündür. Bu hakları asla yeterli görmüyoruz. Memnuniyet verici görüyoruz ama yeterli görmüyoruz. Engelli oluş hiçbir zaman kimsenin arzu ettiği bir durum değildir. Ama ister doğuştan, ister sonradan içinde bulunduğumuz engellilik gerçeğini kabul etmek ve bu engellilik durumunun hayatımızı zindana çevirmesini değil, bize lokomotif görevi yaparak ileri atılmamız için bir neden, bir vesile olduğunu düşünmeliyiz.

Fransız Kralı Napolyon adeta cüce diyebileceğimiz kadar küçük boya sahipti. Hatta subay arkadaşları onunla 'Senin ata binecek kadar bile boyun yok. Sen ata binene kadar, başkaları savaşı kazanır' diyerek dalga geçerlermiş. Ama o şahıs bunlara takılmamış, küçük boyunu bir engel olarak görmeyerek dünyanın sayılı krallarından birisi olmuştur.

Varlıkları bizleri memnuniyete sevk eden rehabilitasyon merkezlerimizin de gerçekten büyük bir çaba ile bu haftanın başarılı bir şekilde geçmesi için ellerinden gelen gayretin fevkinde bir çalışma gösterdiklerini biliyoruz. Yöneticileriyle, kurucularıyla, öğretmenleri ve öğrencileri ile bu başarıya imza attıklarını görmek bizi devlet olarak son derece mutlu ve memnun kılıyor."

UYSAL: "ENGELLİ OLİMPİYATLARININ EREĞLİ'DE YAPILMASINI İSTİYORUZ"

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise konuşmasında en büyük hayalinin engelliler olimpiyatlarının Ereğli'de yapılması olduğunu söyledi. Uysal törende yaptığı konuşmada "Engelliler gibi hisseder ve onlar gibi severseniz inanın bir daha onlardan ayrılamayacaksınız. İki yıl önce göreve geldiğimizde engelli vatandaşlarımızın yanında olacağımızı söyledik. Ben belediye başkanı olsam veya bir makamda olsam kendime şu soruyu sorarım; Engelliler için ne yaptım? Biz göreve geldiğimiz zaman hani derlerya; ağacın en yüksek tepelerini hedef et, biz yıldızları hedef almıştık. Biliyorduk belki yıldıza ulaşamasak ta ağacın en uç noktasına kadar ulaşacağız. Kdz. Ereğli'de bir gün engelli olimpiyatları oluncaya kadar yüksek hedefler koyduk.

Yollarımıza engellilerimizin, yaşlılarımızın rahatça kullanabildiği yaya kaldırımları yapmamız lazım. Bizler nasıl yaşıyorsak engelli kardeşlerimizde aynı şekilde ve aynı ortamda yaşamalı. Ayrı ortam demek, ayrıştırmak, aynı ortam ise birleştirmektir. Bizler birleştirmeye geldik. Bizlerin gittiği piknik alanında, sahilde, çay bahçesinde, kafede bu engelli kardeşlerimizde olmalı" dedi.

Rehabilitasyon merkezleri adına bir konuşma yapan 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Nagihan Müftüoğlu, dünyada hiç kimsenin isteyerek engelli olmadığını, her bireyinde birer engelli adayı olduğunu söyledi.

Törende son olarak Engelli Yazar Yasin Çiçek'in "Merhaba beni engelli olarak kabul eden dünya" isimli şiiri okundu.

Tören rehabilitasyon merkezlerindeki engellilerin gösterileri ile devam etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nazım Madenoğlu Hüseyin Uysal Zonguldak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
title