Haberler

Elazığ'da Yolcu Taşıyan Araçlarda Yeni Plaka Uygulaması Başladı

Elazığ Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası, İl Trafik Komisyonu'yla Yaptığı Çalışma Sonucunda Şehirde Yolcu Taşıyan Araçlara Yeni Plaka Verilmesi İşlemlerini Sürdürüyor. Uygulamayla Köylere Yolcu Taşıyan Minibüslere Y, Öğrenci Servislerine S, Halk Otobüslerine İse H Plakalar Takılacak.

Elazığ Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası, İl Trafik Komisyonu'yla yaptığı çalışma sonucunda şehirde yolcu taşıyan araçlara yeni plaka verilmesi işlemlerini sürdürüyor. Uygulamayla köylere yolcu taşıyan minibüslere Y, öğrenci servislerine S, halk otobüslerine ise H plakalar takılacak.

Elazığ Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Selami Yılmaz, uygulamadaki amacın korsan araçların önüne geçilmesi olduğunu söyledi. Yılmaz, "Göreve geldiğimiz zaman esnafın sıkıntılarını giderecek çalışmalar yapacağımızı belirtmiştik. Bu çalışmalarımız çok yönlü olarak sürüyor. İlçelere yapılan plaka uygulamasından sonra bu kez de şehir merkezinde ve köylere yolcu taşımacılığı yapan ticari araçların mağduriyetini önlemek adına adımlar attık. Köylere yolcu taşımacılığı yapan minibüslere Y plakası

uygulamasına başladık. Yine ilimizde eğitim ve öğretim döneminde öğrenci taşıyan minibüslere önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren S plakası uygulamasına başlanacak. Halen ilimizde 398 tane öğrenci servisi var. Bu sayıyı da bu rakamda dondurmayı planladık. Çünkü bu kadar servis ilimizde yapılan öğrenci taşımacılığı için yeterlidir. Halk otobüslerine de bu kapsamda H plakası uygulamasını planladık. Bu konudaki teklifi de bu ayın sonunda yapılacak olan İl Trafik Komisyonu toplantısında karara

bağlayacağız. Böylece halkımız araçların plakalarına baktığında hangi aracın ne taşıdığını veya nereye gittiğini bilecek. Böylece hem esnafların sıkıntılarını azaltıyoruz hem de ilimiz trafiğine belirli bir düzen getirilmesi yönünde üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi.

(EK-FA-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title