Haberler

Diyarbakır'da Çocuklar İçin Sinema Programı

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi, kenar mahallelerde oturan göç mağduru çocuklara yönelik 2 haftalık bir sinema programı hazırladı.

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi, kenar mahallelerde oturan göç mağduru çocuklara yönelik 2 haftalık bir sinema programı hazırladı. Hayatlarında ilk kez sinemaya giden çocuklar, şaşkınlıklarını "Sinema, televizyondan çok büyükmüş" sözleriyle dile getirdi.

Yenişehir Belediyesi, eğitim ve öğretim sezonunun tamamlanmasına az bir süre kala ilköğretim çağındaki öğrencilere yönelik bir program hazırladı. Özellikle sosyal aktivitelerden uzak kalan kenar mahallelerdeki öğrencilere ulaşmayı hedefleyen belediye, 2-15 Haziran tarihleri arasında Yenişehir Galeria Sinemaları'nda ücretsiz film izleme imkanı sunuyor. Etkinliğin bugünkü konukları, Şehitlik semtindeki Şehit Öğretmen Nuriye Ak İlköğretim Okulu öğrencileriydi. "Kırmızı Başlıklı Kız" filmini izlemek üzere sinemaya gelen yaklaşık 115 öğrencinin sevinci dikkat çekti. Etkinlikten memnuniyetlerini dile getiren çocuklardan 1. sınıf öğrencisi Esra Mutlu, şaşkınlığını "Sinema, televizyondan çok büyükmüş" sözleriyle ifade etti.

Şehit Öğretmen Nuriye Ak İlköğertim Okulu öğretmenlerinden Ahmet Akgönül, semt itibarıyla bu çocukların büyük kısmının sinemayla tanışmadığını belirterek, "Büyük bir coşku ve heyecan kaynağı olacağı düşüncesiyle öğrencileri topluca sinemaya getirdik. Gayet heyecanlanıp sevindiler. Birçoğu üst sınıf olmasına rağmen 6-7 yaş grubu çocukların gösterdikleri sevinci gösterdiler. Çocuklar için çok güzel oldu. Birçoğu da bu sayede sinemayla tanışmış oldu" diye konuştu. Sinema yetkilisi Abdulkadir Aydın da, özellikle göç almış ailelerin çocuklarını sinemayla tanıştırmak istediklerini söyleyerek, "Göç çocukları, sinemayı bilmiyor. Sinema, toplumun aynasıdır. Sinema, çocukların hem kültür düzeylerinin yükselmesine hem de sosyalleşmesine katkı sunuyor. Bu etkinlik çerçevesinde mahalle statüsüne alınan köylerdeki öğrencilerimize de ulaşacağız" dedi.

15 Haziran'a kadar devam edecek sinema günlerinde, her gün bir okulun öğrencilerine özel gösterim yapılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title