Haberler

DHMİ'nin "E-doğrudan Temin Projesi" Avrupa Yenilikçi Tedarik Ödülleri'nde yarı finalde

Güncelleme:

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen E-Doğrudan Temin Projesi, Avrupa Komisyonu tarafından her yıl düzenlenen "Avrupa Yenilikçi Tedarik Ödülleri" kapsamında yarı finale kaldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen E-Doğrudan Temin Projesi, Avrupa Komisyonu tarafından her yıl düzenlenen "Avrupa Yenilikçi Tedarik Ödülleri" kapsamında yarı finale kaldı.

DHMİ'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 1 Şubat 2021 tarihinde Genel Müdürlük merkez teşkilatında pilot olarak, 3 Mayıs 2021 tarihinden itibaren de tüm havalimanlarında uygulamaya geçirilen E-Doğrudan Temin Projesi, Avrupa İnovasyon Konseyi ve Kobiler Yürütme Ajansının değerlendirilmesine sunuldu.

Dijital dönüşüm, sosyal etki, iş birliği, uygulanabilirlik, etik değerler, ilham veren, şeffaflık, güvenilirlik, kaynakların etkin ve verimli kullanılması, süreklilik, hesap verebilirlik ve inovatiflik ölçütleri kullanılarak yapılan değerlendirme neticesinde Proje, İspanya, İrlanda, Almanya, İtalya, Norveç'in projeleri ile yarı finale kaldı.

Çevrimiçi olarak uzman jüri üyelerine gerçekleştirilecek olan İngilizce sunumların ardından 2 finalistin isimleri açıklanacak.

Kazanan ve ikinci olan projeler, 8 Aralık 2022'de Brüksel'de düzenlenecek ödül töreninde, Avrupa İnovasyon Konseyi (Europeon Innovation Council) Zirvesi sırasında ilan edilecek. DHMİ ise Avrupa birinciliği için yarışacak.

1 Şubat 2021 tarihinden itibaren DHMİ'nin doğrudan temin süreçlerinin tamamı, kurum web sitesinin "E-Doğrudan Temin Alım İlanları" bölümüne girilerek güvenli, hızlı, pratik bir şekilde çevrimiçi gerçekleştiriliyor.

Projeyle Kamu İhale Kanunu'nun ilgili maddesi kapsamında yapılacak alımlar elektronik ortama taşınarak kamu kaynaklarının etkin, verimli, ekonomik kullanılması, satın alma süreçlerinin şeffaf ve hızlı bir şekilde tamamlanması sağlanıyor.

Kaynak: AA / Yerel

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Norveç Pilot Yerel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title