Haberler

Derman'dan "Spor, Başarı ve Hedef" Konulu Söyleşi

Mersin'in Erdemli ilçesindeki Sağlık Gönüllüleri Derneği (DERMAN), amatör spor kulüpleri sporcularına yönelik "Spor, başarı ve hedef " konulu söyleşi düzenledi.

Mersin'in Erdemli ilçesindeki Sağlık Gönüllüleri Derneği (DERMAN), amatör spor kulüpleri sporcularına yönelik " Spor, başarı ve hedef " konulu söyleşi düzenledi.

Söyleşide konuşan Derman Başkan Yardımcısı Dişhekimi Abdülkadir Baştürk, sporun sosyal, fiziksel ve ruhsal anlamda birçok konuda insanları geliştirdiğine dikkat çekti.

"Arkadaşlar hepiniz gelecekte futbolcu olacaksınız diye bir kaide yok" diyen Baştürk, "Ancak sporla birlikte sizin sinir sisteminiz, iskelet sisteminiz, kas sisteminizde gelişiyor. Bu gelişim gelecekteki mesleğinize göreceksiniz çok büyük katkılar sunacak. Bizler doktoruz, bir operasyonda oldukça hassas olmak durumundayız. Küçük bir hatanın bile telafisi olmayabilir. Oysa bizde futbol oynadık, orada kazandığımız disiplini, hassasiyeti kendi mesleklerimize taşıyabiliyoruz. Sporla birlikte ortaya çıkan kazanımlarınız ileride mesleklerinizde hep işinize yarayacak, sizin için bir avantaj olacak" diye konuştu.

Başarılı olmak için önce inanmak gerektiğini dile getiren Psikolog İbrahim Bürke ise, "Başarılı olacağınıza öncelikle inanmanız gerekiyor, değilse emeği kaybederiz, zamanı kaybederiz, dolayısıyla da heyecanı kaybederiz. Önce kendimize inanacağız" dedi.

Bürke konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünya çapında beğendiğiniz futbolcular var, Messi, Ronaldo gibi. Türkiye de yine beğendiğiniz futbolcular var. Benzer hikayelere baktığımızda onlarda sizin gibiydiler. Unutmayın çok büyük hayalleriniz varsa bunu zamana yayarak, basamak basamak çıkarak ve inanarak gerçekleştirmeye çalışın. Yapacağımız işe önce inanacağız sonra fiziksel, duygusal, düşünsel gelişimimize olan katkısını değerlendirip bu tür aktiviteleri hakkıyla yapmaya çalışacağız."

Erdemli Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Mustafa Aydoğdu da, sporun gelişimine katkıda bulunmak isteyen dernek üyesi doktorlara teşekkür etti.

Söyleşiye, Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Ulak, Derman Başkanı Dr. Zeynel Abidin Demir, Dr. Mustafa Akın ve Dernek Sekreteri Mahmut Özdemir de katıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdemli Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title