Haberler

Çorum Müsiad, Müsiad 82. Genel İdare Kurulu'na Katıldı

Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği Çorum yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep'te düzenlenen 82.Genel İdare Kurulu'na katıldı.

Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği Çorum yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep'te düzenlenen 82. Genel İdare Kurulu'na katıldı.

Toplantıya Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Çorum MÜSİAD İl Temsilcisi Rumi Bekiroğlu ve yönetim kurulu üyeleri Şükrü Goldaş ve Şükrü Türkoğlu, sektör kurulu başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Gazintep'in Türkiye'nin yaşanılan en eski kenti olduğunu ifade ederek, "Dünya'nın da, hala yaşanılan en eski kentlerinden biridir. Büyük bir medeniyet kentidir. Milli Mücadelemizin sembol şehridir. Gaziantep Ortadoğu'ya açılan kapımız olması hasebiyle, kardeş halklarla aramızdaki ilişkilerin de en güçlü bir şekilde hissedildiği bir yerdir. Gaziantep, il sınırları içerisindeki mülteci kamplarında 32 bini aşkın, bunlara ilaveten şehirde de 76 bin civarında Suriyeli kardeşimize kapılarını açmış ve tarihin en hazin insanlık ayıplarından birinin yaşandığı bu coğrafyanın, vicdan merkezlerinden biri haline gelmiştir. Savaş mağduru on binlerce Suriyeli kardeşimize ev sahipliği yapan Antep, artık sadece bizim Gazi'miz değil, tüm Suriye'nin ve tüm Ortadoğu halkının da gönül Gazi'sidir" dedi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever ise, MÜSİAD'ın başarılı çalışmalarıyla Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması noktasında kendisini umutlandırdığını ifade ederek, "Bildiğiniz üzere, Türkiye ekonomisi önemli mesafeler kaydetmiş, son on yılda büyük bir hızla büyümüştür. Dünyanın en büyük ekonomilerinin halen 2008 krizinin olumsuz etkileriyle mücadele ettiği bir ortamda, 786 milyar dolar GSYİH ile dünyanın en büyük 17. ekonomisi olan ülkemiz, son on yılda ihracatını 4,2 kat artırarak 36 milyar dolardan 152,5 milyar dolara çıkarmıştır. Böylelikle, Orta Vadeli Programda belirlemiş olduğumuz 149,5 milyar dolarlık hedef rahatlıkla geçilmiştir" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title