Haberler

Çocuklar Nilüfer'de teknolojiyi öğreniyor

Güncelleme:

- Çocuklar Nilüfer'de teknolojiyi öğreniyor Nilüfer İnovasyon Merkezi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Atölye Nilüfer Kodlama ve Beceri Atölyeleri ile çocukların teknolojik eğitim almaları sağlanıyor.

- Çocuklar Nilüfer'de teknolojiyi öğreniyor

BURSA - Nilüfer İnovasyon Merkezi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Atölye Nilüfer Kodlama ve Beceri Atölyeleri ile çocukların teknolojik eğitim almaları sağlanıyor.

Nilüfer Belediyesi tarafından hayata geçirilen Nilüfer İnavosyan Merkezi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Atölye Nilüfer Kodlama ve Beceri atölyeleri Karaman ve Fethiye'de eğitimlerini sürdürüyor. Ahşap şekillendirme, 3 boyutlu tasarım ve modelleme, kodlama ve robotik başlıkları altında düzenlenen etkinliklere 2020 yılından bu yana 471 çocuk katıldı. 2022 yılında da yönünü dijital dünyaya çeviren merkez, bu konu hakkında kapasite ve farkındalık artırıcı "Dijital Okuryazarlık - Dijital Vatandaşlık, İnternet Radyoculuğu- Podcast, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), Metaverse Temelleri E-Ticaret, Büyük Veri (Big Data) /Veri Madenciliği, Dijital Dönüşüm, Siber Güvenlik ve Etik Hacker, Arttırılmış Gerçeklik, Futurizm (Gelecek Bilgisi), Algoritma ve Programlama Temelleri, NFT Eğitimi(Değiştirilemez Belirteçler) Mobil Uyguluma Geliştirme, Nesnelerin İnterneti" eğitimleri planlıyor.

Atölye Nilüfer Fethiye'de kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerlere Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem belgelerini takdim etti. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Bugün izlediğimiz tabloda sonra bakıyorum bizim nesil gerçekten teknolojinin bu kadar hızla ilerlemesine çok fazla ayak uyduramamış. Görüyorum ki inanılmaz şeyler oluyor. Bizim zamanımızda internete erişim konusu bile büyük bir olaydı. Şimdi çocuklara baktığımız zaman meteverste bir seyehat etmeyi ve onun üzerinde hayal dünyası içerisinde seyahat etmeyi hedefliyorlar. Bu inanılmaz bir gelişme dolayısıyla biz bu işe başlarken 'Yeni Nesil Nilüfer' diye başladık ve gençlerimize çocuklarımıza teknolojiyle buluşturmak için çabalar sarf ettik" dedi.

"Bugün bunu ürünleri görmemiz için yapmış olduğumuz bu çabaların sonucu gençlerimizin teknolojiye bu kadar çabuk ulaşmaları ve bu anlamda yapmış oldukları çalışmaları görünce gerçekten çok büyük mutluluk duyuyorum" diyen Başkan Erdem, "Bu nesil bizim geleceğimizi hazırlayacaktır. Geçtiğimiz yıl pandemi dolayısıyla eğitimler konusunda birçok alanda sıkıntı yaşadık. İnsanlar, çocuklar evden eğitime ulaşmaya çalıştılar. Biz onlara her türlü imkanı sağladık. Kadın, çocuk akademimizde bilgisayar odalarımız var. Hem kırsal mahallelerimizde ki çocukları internete ulaşmaları konusunda bir çaba sarf ettik. Bugün bütün mahallelerimizde ücretsiz olarak internete ulaşabiliyorlar. Burada iki tane kodlama atölyesi kurduk ve kodlama atölyelerinde çocuklarımız artık robotik çalışmalarla ya da tasarımlarla kendi yapmış oldukları tasarımlarla artık bu teknolojiye uyum sağlamaya çalışıyorlar. 30 çocuğumuz bu dönem atölyelerimize katıldılar ve bugün onlara hem sertifikalarını verdik hem de yapmış oldukları çalışmaların bugüne kadar neler olduğuna birlikte baktık" diye konuştu.

Başkan Erdem sözlerini şöyle tamamladı; "Bu yaş gurubundaki çocukların bu alandaki çalışmaları bizim geleceğimiz ki ileri teknoloji konusundaki endüstriyel atılımlara birer olanak sağlayacağını düşünüyorum. Bu bir ilk aşama tabi bu çocuklarımız sonra yetişecekler ve bunların eğitimlerini alarak Türkiye'deki teknolojinin gelişmesinde büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Çocuklarımızın bu denli başarılı, becerili işlerini görünce gerçekten çok mutlu oldum. Bunları yapmayı devam edeceğiz Gençler için, çocuklarımız için, teknoloji için, teknolojiye ulaşmaları için elimizden ne gelirse her türlü katkıyı, yardımı yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethiye Çocuk Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title