Haberler

Karaağaç biberinin hasadı başladı! Kurutulduktan sonra kilosu 400 TL'ye satılacak

Güncelleme:

Tava ciğerinin başkenti Edirne'de ciğerin can yoldaşı Karaağaç acı biberinin hasadı başladı. Yüz yıllık ata tohumuyla üretilen biberler, iplere dizilip kurutulduktan 1 buçuk ay sonra 400 TL'den satılacak.

Edirne'nin meşhur tava ciğerinin vazgeçilmez garnitürü olarak ciğerin yanında misafirlere sunulan Karaağaç acı biberinin hasadını yapan Karaağaçlı vatandaşlar, hava sıcaklığının 40 dereceye yaklaştığı sıcak havada büyük emek harcıyorlar. İşçiler tarafından sabahın ilk ışıklarında toplanmasına başlanılan acı biberler, iplere dizilip kurutulduktan 1 buçuk ay sonra sofralardaki yerini alacak.

Karaağaç biberinin hasadı başladı! Kurutulduktan sonra kilosu 400 TL'ye satılacak

"BİBERLER YÜZ YILLIK ATA TOHUMUNDAN YETİŞİYOR"

Nisan ayında ekilen patentli tescilli Karaağaç biberinin hasadına başladıklarını belirten Edirneli üretici Tunahan Ule, biberin tohumunun dedesinin dedesinden kaldığını, ata tohumu olduğunu söyledi. Yüz yıllara dayanan bir tohum olduğunu vurgulayan Ule, 72 kişiyle biber hasadı gerçekleştirdiklerini anlattı. Verimlerin çok güzel olduğunun altını çizen Ule, yeşil biberin fiyatını 25 TL, kuru biberin fiyatını ise 400 TL olarak belirlediklerini anlattı.

Karaağaç biberinin hasadı başladı! Kurutulduktan sonra kilosu 400 TL'ye satılacak

"BU SICAKLIĞA BİZ ALIŞTIK"

Biberleri toplayan işçilerden Serpil Örs, "Temmuz ayına kadar ekip biçip bu hale getiriyoruz. İş zor, hangi iş zor değil ki? Her iş zor. Zor ama başarıyoruz yani. Konu komşumuz da burada. Akrabalar ile birlikte topluyoruz. Yeri geliyor 40 derece sıcaklıkta topluyorsun ama biz alıştık yani, yapacak bir şey yok. Bereket versin ekmeğimizi alıyoruz" dedi.

Karaağaç biberinin hasadı başladı! Kurutulduktan sonra kilosu 400 TL'ye satılacak

"SICAK TEPEMİZDE MÜCADELE EDİYORUZ"

Bir diğer işçi Özgün Genç, "Günlük kazancımız 150 TL'den başlıyor. Hasat iyi durumda görüldüğü gibi. Sıcak havada çalışıyoruz, hasadımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Mecburuz, bu sıcak havada çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Karaağaç biberinin hasadı başladı! Kurutulduktan sonra kilosu 400 TL'ye satılacak

"İŞİMİZDEN ÇOK MEMNUNUZ"

Gülsüm Şeker de, "Çavuşlarımız arabalar ile bizi alıp işe getiriyorlar Allah razı olsun. İşimizden çok memnunuz. Bir yaz boyunca çalışıyoruz, güneş üzerimizden geçiyor. Sıcak tepemizde mücadele ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Karaağaç biberinin hasadı başladı! Kurutulduktan sonra kilosu 400 TL'ye satılacak

"KARAĞAÇ BİBERİ ÇOK KESKİN ACI BİBERDİR"

Biberleri toplayan işçilerden Selahattin Yay, "Biberi ektik işte. Çapaladık, suladık. Şimdi de hasadına başladık. Hava sıcak ama bunu da toplamak lazım mal artık oldu yani. Hasat edilmesi lazım Karaağaç biberi çok keskin acı bir biberdir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karaağaçlı Edirne Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title