Haberler

Çanakkale Gezici Savaş Müzesi Üç Gün Kumluca'da

Özel bir turizm firması tarafından oluşturulan Çanakkale Gezici Savaş Müzesi, Kumluca Belediyesi'nin destekleriyle üç gün süreyle Kumluca Cumhuriyet Meydanı'nda halkın ziyaretine açıldı.

Özel bir turizm firması tarafından oluşturulan Çanakkale Gezici Savaş Müzesi, Kumluca Belediyesi'nin destekleriyle üç gün süreyle Kumluca Cumhuriyet Meydanı'nda halkın ziyaretine açıldı.

2013 yılından bu yana, özel bir firma tarafından oluşturulan otobüsle Türkiye'yi dolaşan gezici savaş müzesi, son olarak Kumluca Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Üç gün süreyle açık olacak gezici müze daha sonra okullarda öğrencilerin ziyaretine açılacak.

Müzeyi ziyaret eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya, müze sorumlusu Yücel Geçim, tarafından bilgi verildi. Geçim, gezici müzenin daha önce dernek adına faaliyet gösterdiğini, derneğin faaliyetine son vermesinin ardından kendilerinin bu görevi üstlendiklerini söyledi.

Geçim, müzede yaklaşık 3 bin savaş malzemesi bulunduğunu, bu eserlerle Çanakkale Savaşı'nda yaşanan olayları ziyaretçilerin daha iyi anlamasını, Çanakkale'ye gidemeyenlere yaşanan olayları göstermek istediklerini söyledi.

Başkan Hüsamettin Çetinkaya, özellikle Çanakkale'yi görmeyen ve öğrencilerde Çanakkale bilincinin oluşması adına müzenin çok önemli olduğunu vurguladı. Belediye olarak müzenin ilçede açılması için kendilerinin de destek verdiklerini ifade eden Çetinkaya, "Kısıtlı imkanlarla güzel bir müze oluşturulmuş. Belediye olarak biz de destek verdik ve ilçemizde üç gün süreyle halkımızın ziyaretine açık olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Hüsamettin Çetinkaya Kumluca Belediyesi Çanakkale Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title