Haberler

Çanakkale'den Kısa Kısa

Fatih Projesi kapsamında pilot okul seçilen Ezine İmam Hatip Lisesi'nde akıllı tahta uygulaması başladı.

Fatih Projesi kapsamında pilot okul seçilen Ezine İmam Hatip Lisesi'nde akıllı tahta uygulaması başladı.

Okul müdürü İbrahim Akbal, okulun 8 sınıfına akıllı tahtaların monte edildiğini, bir süre sonra diğer sınıflara da kurulacağını söyledi.

Akbal, projeksiyon, bilgisayar ve tahtadan oluşan sistemin öğretmenlere zaman kazandırdığı gibi, görsel materyal kullanarak işlenen konuların öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılacağını kaydetti.

-Yeni Çanspor'da taraftar desteği-

Yeni sezon hazırlıklarını İbrahim Bodur Stadı'nda sürdüren Çanakkale Süper Amatör Lig ekiplerinden Yeni Çanspor'a taraftarlarından destek geldi.

Takımın taraftar grubu "Sosyetik Şeytanlar", antrenmana gelip, oyunculara sık sık tezahüratta bulundu ve baklava ikram etti.

Grubun basın sözcüsü Memduh Uysal, taraftar topluluğu olarak yeni sezon öncesinde futbolculara destek ve moral vermek için çaba gösterdiklerini belirterek, "Yeni sezonda takımımıza başarılar diliyoruz. Taraftar grubu olarak her zaman arkalarında olacağız. Her maçta statta yerimizi alacağız. Tüm Çanlıları da maçlara davet ediyoruz. Geçen sene güzel bir sezon geçirdik" dedi.

- Yeniceköy yolları asfaltlanıyor-

Biga'ya bağlı Yeniceköy'ün yolları kış şartlarına dayanıklı asfaltla kaplanıyor.

Köy muhtarı Kadir Karademir, yaklaşık 2 kilometre asfalt çalışması yapıldığını belirterek, "Yol genişliği 7 metre olan yola ortalama 6 santimetre kalınlığında asfalt dökülüyor. İl Özel İdaresi tarafından yapılan asfalt çalışmaları sayesinde Yeniceköy'ü tozdan, topraktan kurtaracağız" dedi.

-Mavi kapaklar iki engelliye umut oldu-

Biga Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak, mavi kapak kampanyası kapsamında derneğe teslim edilen 2 adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Bacak, Biga Özel Rengin Rehabilitasyon Merkezi öğrencisinin tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılamak için merkezin yönetici ve eğitmenleri tarafından toplanan kapakları derneğe teslim ettiğini, bu nedenle de derneğe gelen tekerlekli sandalyenin birini merkezdeki ihtiyaç sahibi öğrenciye vermeyi uygun gördüklerini söyledi.

-Yeni icra müdürü göreve başladı-

Tayini çıkan Lapseki İcra Müdürü Mehmet Afat'ın yerine Ezine İcra Müdürü Enver Acu atandı.

Acu, Çanakkale Fen Lisesi'nde eğitim gören çocukları olduğu için, durumunun dikkate alınarak yerin değiştirildiğini söyledi.

Yaklaşık 16 yıldır müdürlük yaptığını belirten Acu, ilk tayin yerinin Diyarbakır Çermik olduğunu, daha sonra da Ezine'de görev yaptığını kaydetti.

-Şahinli köyü sokaklarına parke taş-

Lapseki'ye bağlı Şahinli köyde İl Özel İdaresi tarafından parke taş döşemesi yapılıyor.

Muhtar Davut Şahin, köyde 6 bin metre taş döşeneceğini belirterek, kendilerine destek olan yetkililere teşekkür etti.

İl Genel Meclisi Üyesi Ayhan Arslan ise köylerdeki parke taş döşemelerinin sürdüğünü ifade ederek, "Kış ayların yaklaştığı şu günlerde köylerde yaşayan vatandaşlarımızın rahatlığı için çalışmalar devam edecek" dedi.

Muhabir: Ekip / Mehmet Bayer

Yayıncı: Zafer Akpınar - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Yeniceköy Ezine Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title