Haberler

Bursa: Çekirge'deki 1. Murat İmareti Ramazanda Doluyor

- Bursa'nın Çekirge Semtinde 1. Murat Han'ın Külliyesi İçerisinde Yer Alan İmaret, Turizm İl Müdürlüğü'nün Kapatılmasından Sonra Birlik Vakfı'na Verildi. Vakıf, İmaret Fonksiyonunun Devam Etmesi İçin Ramazan Ayında Hayırseverlerin Katkıları ile Hazırlanan 600 Kişilik İftarı İmarete Gelenlere İkram Ediyor.

- Bursa'nın Çekirge semtinde 1. Murat Han'ın külliyesi içerisinde yer alan imaret, Turizm İl Müdürlüğü'nün kapatılmasından sonra Birlik Vakfı'na verildi. Vakıf, imaret fonksiyonunun devam etmesi için Ramazan ayında hayırseverlerin katkıları ile hazırlanan 600 kişilik iftarı imarete gelenlere ikram ediyor.

Bursalı hayırseverlerin 2 bin YTL civarında tutan günlük yemek masrafını sırası ile üstlendiği iftar organizasyonu tarihi imarette çok keyifli hale geliyor. Hayırı üstlenen kişinin de 15-20 kişilik arkadaş grubu ile gelip katıldığı iftar programında ilk olarak evlerine yemek götüreceklerin kapları dolduruluyor. Her gün Çekirge'nin etrafındaki 150 civarında ihtiyaç sahibi gelip yemeklerini alarak gidiyor. Ardından iftar saatinden 15 dakika önce erkekler sıraya alınarak, tabildot tabaklarına 3 kab sıcak bir kap tatlı dağıtımı başlıyor. Osmanlı nezaketinin sergilendiği Birlik Vakfı iftarında, hanımlarda geniş salonda misafir edilerek, görevli elemanlar tarafından masalarına yemekleri dağıtılıyor. Her gün 450 kişinin bahçe ve imaretin içinde yediği iftardan sonra vatandaşlar evlerinin yolunu tutuyorlar.

Halen fırının ve imaret müştemilatının bulunduğu yerde Birlik Vakfı Bursa Şubesi çeşitli kurs, sergi ve konferanslara ev sahipliği yapıyor. Ramazan ayında halen Birlik Vakfı'nda iftara sponsor olma imkanı bulunuyor.

(İRF-MŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title