Haberler

Bölgenin Kan İhtiyacı Batı İllerinden

Kızılay Güneydoğu Bölgesel Kan Merkezi Müdürü Dr. İbrahim Çelik, yaşanan çatışmalı ortamdan dolayı bölgede kan toplayamadıklarını belirterek, kan ihtiyacını Kayseri, Ankara ve İzmir gibi illerden karşıladıklarını söyledi.

Kızılay Güneydoğu Bölgesel Kan Merkezi Müdürü Dr. İbrahim Çelik, yaşanan çatışmalı ortamdan dolayı bölgede kan toplayamadıklarını belirterek, kan ihtiyacını Kayseri, Ankara ve İzmir gibi illerden karşıladıklarını söyledi.

Yaşanan çatışmalı süreçten Kızılay Güneydoğu Bölgesel Kan Merkezi, kan toplamada büyük sıkıntılar yaşarken, bağışların sadece Van ve ilçelerde yapıldığı öğrenildi. Bölge olarak Van, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Hakkari ve Muş illerine de hizmet eden Kızılay Güneydoğu Bölgesel Kan Merkezi, yaşanan çatışmalardan dolayı Van dışında başka hiçbir ilde kan toplama faaliyetlerini yürütemiyor. Van'da topladığı kan bağışları ile diğer illerin de ihtiyacını karşılamaya çalışan Kızılay Güneydoğu Bölgesel Kan Merkezi, ihtiyaca cevap verebilmek için Kayseri, Ankara ve İzmir gibi kan merkezlerinden de kan getirerek açığı kapatmaya çalışıyor.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kızılay Güneydoğu Bölgesel Kan Merkezi Müdürü Dr. İbrahim Çelik, "Bölgemizde yaşanan çatışmalardan dolayı Van dışında diğer illerimizde bu faaliyetlerimizi yürütemiyoruz. Tüm çalışmamızı Van ve ilçeleri üzerinde yapmaktayız. Ekip sayımızı arttırdık. Ama Bitlis, Ağrı, Iğdır, Hakkari ve Muş illerinde kan toplama çalışmalarımız yok. Ama biz yine de bu illerimizin kan ihtiyacını gidermeye çalışıyoruz. Hemen hemen her gün bu illerimize kan göndermekteyiz. Talebi karşılayamadığımız zamanlar olmakta ve bu yüzden Kayseri, Ankara ve İzmir illerimizdeki kan merkezlerinden kan getirtmekteyiz. İlerleyen günlerde TIR'ımız gelecek. Bu TIR'ımız ile birlikte bu illerimize giderek gerekli çalışmalar yapacağız. Şu an sorumlu olduğumuz illerimizin kan ihtiyacını Van ve dışarıdan getirttiğimiz kanlarla karşılamaktayız. İnşallah en kısa zamanda bu sıkıntılar sona erer ve hayat normale döner" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Kızılay İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title