Haberler

Bingöl'de Kan Bağışına Yoğun İlgi

Bingöl’de, “Bir Damla Bin Umut” sloganıyla düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bingöl'de, "Bir Damla Bin Umut" sloganıyla düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte 265 ünite kan toplandı.

Ulusal ve uluslararası sosyal yardımlaşma alanında kamu yararına çalışan ve bu doğrultuda faaliyet yürüten Beşir Derneği, Türk Kızılayı ile kan bağışında örnek bir işbirliğine imza attı. Protokol çerçevesinde Beşir Derneği Bingöl Temsilciliği koordinatörlüğünde 'Bir Damla Bin Umut' kan bağışı kampanyası düzenlendi. Vatandaşlar, Ziraat Bankası önünde kurulan stantlarda iki gün boyunca kan bağışında bulundu. Vatandaşların yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin başta olmak üzere çok sayıda bürokrat da ilgi gösterdi. Kampanya kapsamında etkinlikte 265 ünite kan toplandı.

Kampanya kapsamında bir açıklama yapan Beşir Derneği Bingöl temsilcisi Fatih Altun, dernek tarafından her yıl düzenlenen kan bağışı kampanyasının bu yıl ülke geneline yayıldığını söyledi.

Türkiye geneli olarak düzenlenen kampanyada, 2014 yılında hedeflenen kan bağışının 100 bin ünite olduğunu kaydeden Altun: "Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı oluşmaktadır. Bu ihtiyaç çoğunlukla acil durumlarda hasta yakınlarından karşılanmaktadır. 18-65 yaş arası olan bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan 50 kg üzerinde her sağlıklı insan kan bağışlayabilir. İnsan hayatının kurtulmasına vesile olacak kan bağışı, bir insanı mutlu etmeye ve o mutluluğu kendi içimizde yaşamaya en güzel örnektir" dedi. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Kızılayı Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title