Haberler

Bilecik, Turizm Sezonuna Hızlı Başladı

Turizm alanında yapılan alt yapı çalışmaları ve tanıtım faaliyetleriyle sıkça gündeme gelen Bilecik’te turizm sezonu hızlı başladı.

Turizm alanında yapılan alt yapı çalışmaları ve tanıtım faaliyetleriyle sıkça gündeme gelen Bilecik'te turizm sezonu hızlı başladı.

Turizmin gelişmesi için yoğun tanıtım çalışmalarının sürdürüldüğü Bilecik'te, başta merkez olmak üzere, turizm potansiyeli taşıyan tüm ilçe, ve köylerde önemli düzenlemeler yapıldı. Yapılan tanıtım faaliyetleri ve alt yapı çalışmaları ilk meyvelerini vermeye başladı. Turizmdeki hareketlilik seyahat acentelerinin dikkatini çekmeye başladı ve Türkiye'nin birçok noktasında henüz turizm sezonu açılmamışken Bilecik'e ilk turist kafilesi ulaştı.

BİLECİK-OSMANELİ-SÖĞÜT TURU

Bir tur şirketi tarafından organize edilen tur kapsamında Bilecik'e gelen turist kafilesi, Osmaneli'nden başlayarak Bilecik merkez ve Söğüt'ü de gezerek gezilerini tamamladı. Tur kapsamında ziyaret edilen başlıca yerler ise, Osmaneli ilçesinde; Osmaneli'nin tarihi Türk evleri, Rüstem Paşa Camii, Hükümet Konağı, Panoromik Seyir Tepesi ve Aya Yorgi Kilisesi olmuştur. Bilecik merkezde; Kent Ormanı, Bilecik Saat Kulesi, Belediye Binası, Ak Kaldırım Cami kalıntıları, Bilecik'in sembolü olmuş olan Osmanlı Arması, Şeyh Edabali Türbe alanı, Sadaka Taşı, Orhangazi Camii ve İmarethanesi gezilmiştir. Söğüt'te de; Ertuğrul Gazi Türbe Alanı, Kuyulu Türbe, Kaymakam Çeşmesi, Hamidiye Camii, Hamidiye Külliyesi, Darül Eytam, AŞ Evi, Karakeçili Parkı ve Dursun Fakıh Türbesi ziyaret edilerek tur sona erdi.

Bilecik'e düzenledikleri tur ile ilgili konuşan tur sahibi Diğdem Peker, tur ile gelen turistlerin gezdikleri yerlerden etkilendiklerini belirtti. Peker, "Osmaneli'nin ipekçilik yapılmış tarihi evleri ve doğal dokusu, Bilecik ve Söğüt'ün tarih ve doğal güzellikleri misafirlerimizi en çok etkileyen konular oldu. Bilecik'ten hep bir şekilde geçmiş ancak daha evvel ziyaret etme fırsatı bulmamış misafirlerimizin zevkle gezdiği gezide, ileriye yönelik konaklamalı gelmek için de talepler doğdu. Misafirlerimiz gezimizden oldukça zevk aldılar" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmaneli Bilecik Türkiye Söğüt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title