Haberler

Başkentli Biniciler Alman Disipliniyle Tanışacak

Başkent Binicilik Kulübü'nün organizasyonunda Ankara'ya gelen Alman eğitmen Werner Kleimann, binicilerle bilgi ve birikimlerini paylaşacak."Almanya'da uzun yıllar milli takım antrenörleriyle çalıştım.8 yıl kadar kendi çiftliğimde at yetiştirip"...

Başkent Binicilik Kulübü'nün organizasyonunda Ankara'ya gelen Alman eğitmen Werner Kleimann, binicilerle bilgi ve birikimlerini paylaşacak.

Dönem dönem Ankara'ya gelerek hem kulüp bünyesinde bulunan atlara hem de binicilere eğitim vereceğini kaydeden Kleimann, AA muhabirine yaptığı açıklamada,

" Almanya'da uzun yıllar milli takım antrenörleriyle çalıştım. 8 yıl kadar kendi çiftliğimde at yetiştirip sattım. Şimdi de Almanya'nın en büyük at çiftliklerinin birinde hem eğitmenlik hem de yöneticilik yapıyorum" dedi.

Kleimann, binicilikte ünlenmiş Alman ekolünün sırrıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Alman disiplini, atı sürekli altına alarak kontrol altında tutmayı ve terbiye vermeyi gerektirir. Terbiye verirken standartlarımız belli, kurallarımız sıkıdır. Atı kural gereği neyse ona göre eğitiriz. Mesela Fransız atları hep kafaları önde ileriye doğru yönelir. Alman atları ise kafaları hep aşağıda itaat konumundadır. Biz atların daha çok ön değil, arka adalelerini kullanmalarını sağlarız. Ön taraf bize itaat eder, güçlü olan taraf arka taraftır."

-"Ata ilk kez eğer vurmak oldukça zordur"-

Almanya'nın dünya sıralamasında hep ilk 3 arasında yer aldığına dikkati çeken Kleimann, "Atların terbiyesini baştan çok iyi verdiğimiz için, Alman biniciler yurt dışında daha başarılı oluyor. Fakat belirtmek isterim ki diğer ülkelerin yarıştığı atlar da çoğunlukla bizim yetiştirdiğimiz atlardır" ifadelerini kullandı.

Genç at yetiştirme konusunda uzman olduğunu dile getiren Kleimann, ata ilk kez eğer vurmanın ve ilk binişi yapmanın ayrı bir önem taşıdığını ve oldukça zor olduğunu söyledi. Ata güven vermenin şart olduğunu kaydeden Alman eğitmen, "Atı anlayarak yaklaşmalısınız. Sakin ve anlayışlı olmak gerekiyor. Ata güven vermezseniz sizi asla yanına yaklaştırmaz" diye konuştu.

Biniciliğin Türkiye'de gittikçe yaygınlaşan bir branş olduğunu ifade eden Kleimann, başarıya giden yolda çok çalışmak, uzman kişileri izlemek ve dikkatli gözlem yapmanın büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Muhabir: İlknur Çetinbaş

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Almanya Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Bugün voleybol maçı var mı? 16 Mayıs kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? 19 Mayıs ile ilgili şiirler 2024! 1-2-3-4-5 kıtalık 19 Mayıs şiirleri uzun ve kısa! 19 Mayıs kısa sözler ve anlamlı mesajlar neler? HANDE BALADIN KİMDİR? Hande Baladın kaç yaşında, boyu kaç, nereli? Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title