Haberler

Başkan Yaşar Kahramanmaraşlılarla Buluştu

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kahramanmaraşlıların 'Geleneksel Kurtuluş ve Madalya' gecesine katıldı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kahramanmaraşlıların 'Geleneksel Kurtuluş ve Madalya' gecesine katıldı.

Ankara Sheraton Otel'de bir araya gelen Kahramanmaraşlılar 'Geleneksel Kurtuluş ve Madalya' gecesini kutladı. Kahramanmaraşlılar Eğitim Vakfı tarafından organize edilen geceye Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eski Başkanı Nazım Kaynak, Sütçü İmam Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Tahir Akgemci, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Türk Dünyası Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Dr. İlyas Demirci, iş adamı İlyas Kambur ve birçok Kahramanmaraşlı katıldı.

Kahramanmaraş'tan gelen geleneksel lezzetlerin konuklara ikram edildiği gecede Başkan Yaşar'a ilgi büyük oldu. Geceye katılımından ve hemşeri derneklerine verdiği destekten dolayı konuklardan büyük alkış alan Yaşar, "Ülkemiz tüm coğrafyası ile birbirinden özel ve güzel bir ülkedir. Farklı gelenek ve görenekleri ile takdire şayandır. Kahramanmaraş ise hem bu özellikleri hem de Kurtuluş Mücadelesi'ndeki başarıları ile Gazi Mustafa Kemal tarafından "Kahraman" sıfatı ile onurlandırılmış bir şehrimizdir. Kendileri ile ne kadar gurur duysalar azdır" dedi.

Vakıf Başkanı Dr. Doğan Akyol da Kahramanmaraş'ın kültür değerlerine, miras varlıklarına ve bu değerlerin korunması gerektiğine dikkat çekerek, "Kahramanmaraş, geleneklerine ve şanlı tarihine sahip çıkmalıdır. Bu nedenle nerede olursak olalım memleketimiz ile gurur duymalı ve hemşerilik bilincini sağlamlaştırmalıyız" dedi.

Kahramanmaraş'tan özel getirilen fıstık ezmeler eşliğinde yapılan çekişte konuklara sürpriz hediyeler dağıtıldı. Geceye damgasını vuran dondurma şov katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Gece, Yöresel Kahramanmaraş halk oyunlarıyla gece sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahramanmaraş Yenimahalle Fethi Yaşar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title