Haberler

Başkan Özcan İşadamlarından Oy İstedi

CHP’nin yeniden aday gösterdiği Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MTSO Meclis Üyelerine projelerini anlatarak, işadamlarından seçimde oy istedi.

CHP'nin yeniden aday gösterdiği Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MTSO Meclis Üyelerine projelerini anlatarak, işadamlarından seçimde oy istedi.

Başkan Özcan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) bugünkü Meclis Toplantısı'na katılarak, seçildiği takdirde hayata geçireceği projelerini anlatarak, işadamlarından oy istedi. MTSO Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, merkez Yenişehir Belediye Başkanı ve CHP Yenişehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Genç, CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Şefik Zengin ile CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Neşet Tarhan ve MTSO Meclis Üyeleri katıldı.

Toplantının başında konuşan MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan, Mersin'in kozmopolit yapısıyla vilayetler içinde en kritik yer olduğunu kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan'ın en büyük özelliğinin hoşgörüsü olduğunu dile getiren Arslan, merkez ilçelerin belediye başkanlarının, bu hoşgörü çerçevesinde hiçbir sorun olmadan, halk içerisinde kavga dövüşe mahal vermeden, yapılan bütün tahriklere rağmen hiçbir zaman sorun yaşamadan Özcan'ın etrafında toplandıklarını vurgulayarak, Özcan'ı kutladı.

Daha sonra kürsüye gelen Başkan Özcan, önce görevde olduğu 15 yıl boyunca gerçekleştirdikleri hizmetleri anlattı. İki gün boyunca Mersin'i etkileyen yoğun yağışlarda bazı ev ve işyerleri ile caddelerin sular altında kalmasına da değinen Özcan, iki gün önce bir saat içerisinde metrekareye 70 kilogram yağmur yağdığını anımsattı. Bunun sonucunda su göllenmesi ve tıkanmalar olduğunu aktaran Özcan, "Ama maalesef bunu seçim malzemesi olarak kullanan bazı adaylar ve çok acı bir gerçek, bazı kanalları bilerek tıkayanlar da var, sabote edenler de var. Özellikle Toroslar ve Yenişehir bölgelerinde, içerisinden çıkarttığımız malzemeleri anlatsam hayretler içerisinde kalırsınız. Özellikle kanal tıkansın ve altyapıyı yapamadığı görülsün diye yapılan hareketler var. Bunları ispatladık, görüntüleri ve fotoğrafları var" dedi.

"YENİŞEHİR'DE AKDENİZ OYUNLARI İÇİN YOLLARIN HEPSİNİ BİZ YAPTIK"

Konuşmasında Akdeniz Oyunları'na da değinen Özcan, Akdeniz Oyunları'nda çok büyük emekleri olduğunu iddia etti. AK Parti'nin, 'Büyükşehir Belediyesi'nin Akdeniz Oyunları'nda hiç emeği yok" söylemini eleştiren Özcan, "Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e alınma aşamasından itibaren belki maddi olarak değil ama manevi olarak bütün toplantılarda hepimiz bulunduk. Yollarını yaptık. Yenişehir Belediye Başkanımız da bir sürü arazi verdi. İmar çalışmaları yaptık, yollar açtık, kamulaştırdık. Yenişehir bölgesinde yapılan bu yolların hepsini biz yaptık, kimse sahip çıkmasın. AK Parti'nin adayı çıkmış 'ben yaptım' diyor. Hayır, bunların hepsini biz yaptık, parasını da biz ödedik, kamulaştırma parasını da biz ödedik" diye konuştu.

Seçildiği takdirde hayata geçireceği yeni projelerini de anlatan Özcan, bu projeleri 12 ana başlık altında topladıklarını söyledi. Tüm projelerin fizibilite çalışmalarını 6 aydır yaptıklarını vurgulayan Özcan, seçimden sonraki ilk meclis toplantısında bu projelerin ödeneklerini ayırarak, hangisini ne zaman yapacaklarını duyuracaklarını belirtti. 'Altyapı olmadan üst yapı olmaz' diyen Özcan, bu kapsamda ilk etapta içme suyu, atıksu arıtma, yağmur suyu şebeke ve kanalizasyon şebeke projelerine öncelik vereceklerini ifade etti. Mezitli ilçesinde yapılacak 2. arıtma tesisinin tüm çalışmalarını tamamladıklarını, kredisini de bulduklarını dile getiren Özcan, ihaleyi özellikle seçimden sonraya bıraktığını kaydetti. Ulaşım projeleri kapsamında hafif raylı sistem ile metrobüs sistemi üzerinde durduklarını söyleyen Özcan, "Büyük projelerde tek başımıza karar vermek istemiyoruz" diyerek, seçimden sonra sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hangisinin yapılacağına karar vereceklerini bildirdi. Yeni otogarın tamamlanmak üzere olduğu bilgisini veren Özcan, eski otogarın yerine de yeni belediye binası yapacaklarını bildirdi.

"ŞEHRİN GİRİŞİNİN DÜZELMESİ İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART"

Kent trafiğini rahatlatmak için Limonluk Kavşağı, Hal Kavşağı ve Hastane Kavşağı'na alt geçitler yapacaklarını anlatan Özcan, Mersin'in girişiyle ilgili eleştirilere de yanıt verdi. Bu eleştirileri kabul ettiklerini, şehrin girişinin gerçekten kötü olduğunu vurgulayan Özcan, "Ama kentsel dönüşümle ilgili Akdeniz ve Yenişehir Belediyeleri ile birlikte TOKİ ile anlaşmıştık. Özgürlük, Çay ve Çilek Mahallelerinde kentsel dönüşüm uygulanacaktı, ancak oradaki vatandaşlar istemeyince TOKİ geri adım attı, proje tamamen durdu. Şehrin girişinin düzelmesi için mutlaka Karaduvar'dan itibaren kentsel dönüşüm yapmamız şart. Kentin girişi ancak böyle düzelir" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda MTSO'nun yapılmasını istediği projeleri de sıralayan Özcan, bu taleplerin büyük bölümünün kendi projeleri olduğunu belirterek, "Biz çalışma programını yaparken sizin bütün görüşlerinize göre projelendirme yaptık. Onun için bütün oylarınızı bize vereceksiniz. Çünkü bu program sizin programınız" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Macit Özcan Yenişehir Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title