Haberler

Bartın'da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Bartın'da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekli "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" başladı.

Bartın'da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekli "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" başladı.

Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, odalarının konferans salonundaki eğitimin açılışında yaptığı konuşmada, kentte sağlıklı bir ekonomik yapı içerisinde iş alanları açacak, farklı ürün ve hizmetlerle ekonomiyi canlandıracak, finansal yapısı güçlü ve kurumsallaşmış Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Sosyal ve ekonomik anlamda son derece hayati işlevleri yerine getiren girişimcilerin desteklenmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasının il ekonomisini canlandıracağı gibi istihdama da katkı sağlayacağını anlatan Çakır, şöyle konuştu:

"Bölgemizde girişimciliğin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Bartın TSO, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve KOSGEB Bartın Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle odamızda gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimine başladık. Bu eğitimler yeni iş yerlerinin açılmasına ve yeni istihdam alanları oluşmasına katkı sağlamaktadır. Girişimcilik, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında ana anahtar rol üstlenmektedir. Bizde oda olarak girişimciliğe destek vermek amacıyla Bartın'da girişimciliği çoğaltmak, yeni iş yerleri açmak, yeni istihdamlar yaratmak amaçlı elimizi taşın altına koyduk. Buradan beklentimiz, yeni girişimler, yeni buluşlar, yeni icraatlar ve farklı işlerde yapacağınız her türlü yatırımların ülke ekonomisine katkı sağlamasıdır. Sizler, alacağınız eğitim sonrasında yüzlerce, binlerce insana iş sağlayacaksınız. Hepiniz için yeni iş dünyasında başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun."

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Erdim de eğitimin girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramıyla tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla verildiğini kaydetti.

Programda, 50 girişimci adayının katıldığı ve 70 saatten oluşan eğitim sonrasında sertifika almaya hak kazananların hazırlayacakları projelerle girişimcilik desteğinden faydalanabilecekleri aktarıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Cihat Çakır Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title