Haberler

Aydınlar Akbaş Barajı'nda Gövde Dolgusu Tamam

Denizli'nin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak olan Aydınlar Akbaş Barajı'nda gövde dolgusunun tamamlandığı bildirildi.

Denizli'nin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak olan Aydınlar Akbaş Barajı'nda gövde dolgusunun tamamlandığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada DSİ tarafından Denizli'nin 37 kilometre doğusundaki Çaykavuştu Deresi üzerinde inşa edilen ve 60 milyon lira yatırım bedeline sahip barajın Eylül ayında kadar bitirilmesi amacıyla çalışmalara hız verildiği belirtildi.

Baraj inşaatında önemli bir aşama olan gövde dolgusu işleminin tamamlandığının kaydedildiği açıklamada yaklaşık 24,5 milyon metreküp suyun depolanacağı Aydınlar Akbaş Barajı'nın Denizli'nin ihtiyaç duyduğu yıllık 8,76 milyon metreküplük içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacağı, Dereçiftlik ve Kızılyer köylerine ait 6 bin 900 dekar alana su sağlanacağı kaydedildi.

Açıklamada barajda 2,5 megavat kurulu güçle yıllık 6,77 milyon kilovatsaat enerji üretilmesinin de hedeflendiği de kaydedildi.

Muhabir: İbrahim Süzer

Yayıncı: Tolga Albay - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Denizli Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title