Haberler

Aydın'da Basın Özgürlüğü Paneli

Atatürkçü Düşünce Derneği (add) Aydın Şubesi Tarafından 'Yerel Basın Emekçilerin Gözü ile Basın Özgürlüğü' Konulu Panel Düzenlendi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aydın Şubesi tarafından 'Yerel Basın Emekçilerin Gözü ile Basın Özgürlüğü' konulu panel düzenlendi.

Aydın Nevzat Biçer Parkı Nikah ve Toplantı Salonu'nda düzenlenen panele, ADD Aydın Şubesi Kurucu Başkanı Erol Ertuğrul, Aydın Televizyonu Genel Müdürü Aslı Ulaş Aksu, Mücadele Gazetesi Sayfa Editörü Güçlü Çezik ve Denge Gazetesi İmtiyaz Sahibi Atilla Karpınar konuşmacı olarak katıldı.

Panelde gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun habercilik anlayışı ile ülkede basın özgürlüğü ve gazetecilerin sorunları konusunda görüşler dile getirildi.

Aydın Televizyonu Genel Müdürü Aslı Ulaş Aksu, 'Ülkemizde ne yazık ki, birilerin ön gördüğü demokrasi anlayışına mahkum olundu. Yasama, yürütme ve yargı tek bir güce bağlı hale getirilmeye çalışılıyor. Dördüncü güç olarak görülen basın da sermaye ve ticareti elinde tutan kişilerin kontrolüne verilmiş durumdadır' dedi.

Denge Gazetesi İmtiyaz Sahibi Atilla Karpınar da Aydın'da yerel basında haber sıkıntısının yaşandığını belirterek, 'Aydın'daki kurum kuruluşlar, sivil toplum örgütleri basın açıklamalarında veya etkinliklerinde mutlaka yerel gazetelerden ve haber ajanslarından muhabir talep etmelidir. Her önüne gelen köşe yazarlığı yapıyor. Muhabirin servise sunduğu haber ile köşe yazarının sunduğu haber farlı şeylerdir. Aydın'da öncelikle haber kirliliğine bir denetim getirilmelidir' diye konuştu.

Panele, Aydın Belediye Başkan Vekili Altan Güney, ADD Aydın Şubesi Başkanı Günver Güneş, Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Saadet Kavasgil ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

(HÇ-SD-BAH) - AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title