Haberler

Asi Nehri'nin Islahı

Asi Nehri'nin Islahı Projesi Kapsamında 3. ve Son Etap Çalışma Olan Lastik Set Barajının Temeli, Antakya Belediyesi Tarafından Düzenlenen Törenle Atıldı.

Asi Nehri'nin Islahı Projesi kapsamında 3. ve son etap çalışma olan lastik set barajının temeli, Antakya Belediyesi tarafından düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine; Hatay Valisi Ahmet Kayhan, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü temsilcileri, DSİ Adana Bölge Müdürlüğü temsilcileri, AK Parti Hatay il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda daire müdürü ve dernek temsilcisi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, 3 aşamalı olarak projelendirilen Asi Nehri'nin ıslahı ile ilgili ilk olarak, yıllardır atıl durumdaki arıtma tesisinin faaliyete geçirildiğini, nehre dökülen pis su kanallarının arıtma tesisine verilmesinin sağlandığını belirterek, "3. ve son aşama olarak, Asi Nehri üzerinde arıtma tesisinden pompalanacak temiz suyun tutulmasını sağlayacak lastik set barajın temelini atıyoruz. Antakya Belediyesi olarak ilkleri yapmaya devam ediyoruz. Antakyamız için oldukça önem arz eden gözbebeğimiz Asi Nehri'ni layık olduğu görünüme kavuşturuyoruz" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin de, lastik set barajın Antakya için çok önemli bir çalışma olduğunu vurgulayarak, "Yıllardır her seçilen başkanın sözüdür Asi Nehri'ni ıslah etmek. Ama şimdiye kadar kimse cesaret edip de en ufak bir çalışma yapamadı. Bu çalışma hem takdir edilecek hem de alkışlanacak bir çalışmadır. Antakya halkına hayırlı olsun" diye konuştu.

Vali Ahmet Kayhan ise, lastik set barajın belediyecilik anlamında bir ilk olduğunu belirterek, "Bu çalışma, tüm illerimize ve beldelerimize örnek olacak bir çalışmadır. Antakya'ya hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Kayhan, Milletvekili Ergin ve Başkan Yeloğlu, birlikte butona basarak, barajın temelini attı.

(OK-MT-MT-Y)

12.07.2007 14:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title