Haberler

Antalya'da 12 Firmaya Teşekkür Belgesi

Antalya'da 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü, 16 Ekim Dünya Gıda Günü ve 2012 yılı Uluslar arası Kooperatif yılı nedeni ile aralarında Yörükoğlu Süt ve Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş...

Antalya'da 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü, 16 Ekim Dünya Gıda Günü ve 2012 yılı Uluslar arası Kooperatif yılı nedeni ile aralarında Yörükoğlu Süt ve Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin de bulunduğu 12 firmaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesi verildi.

15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü, 16 Ekim Dünya Gıda Günü ve 2012 yılı Uluslar arası Kooperatif Yılı nedeni ile Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde kutlama programı gerçekleştirildi. Toplantıya Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşaviri Doç. Dr. Ahmet Bayaner, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Bedrullah Erçin, Tüketiciler Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, firma temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

ÜLKE OLARAK GELİNEN NOKTA ÇOK YÜKSEKLERDE

Toplantıda konuşma yapan Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, ülke olarak gelinen noktanın çok yükseklerde olduğunu söyledi. Türkiye'nin tarımsal konuda dünyanın 7'inci büyük üretim yapan ülke olduğunu kaydeden Eren, "1923'de kara sabanla Anadolu'da çiftçilik yapan üreticimizin bugün dünyanın 7'nci büyük üretimini yapan noktasına gelmesindeki mucizeyi düşünmek lazım. Bu çok önemlidir.Yüzde 80'i köyde yaşayan, yüzde 92'si cahil olan bir toplumda bu tür bir üretim seviyesine, bugünkü teknolojik seviyeye geldik" dedi. Tarımsal gelişmeyi sağlamak için mutlaka bilinçli bir çiftçi, üretici kitlesini oluşturmak ve devlet olarak desteklemek gerektiğini ifade eden Eren, ülkede bugün gelinen noktada en önemli bir eksiğin çiftçilerin örgütlenmesi olduğunu belirtti.

TÜRKİYE YEDİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ

Türkiye'nin 23 milyar dolar olan tarımsal üretim değerinin 62 milyar dolara çıktığını söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Bedrullah Erçin ise tarımındaki ihracatın 4 milyar dolardan 15 milyar dolara yükseldiğini bildirdi. Erçin, "Türkiye tarımsal ekonomik büyüklük itibari ile 11'inci sıradan 7'nci sıraya yükseldi. Bu 62 milyar dolarlık tarımsal üretim değeri ile Avrupa'da birinci sıraya geldi. İspanya, İtalya ve Fransa'yı geride bıraktı. Bütün bunları başaran, üretimi ve ihracatı yapan Türkiye'deki kadın çiftçilerimizdir, köylülerimizdir, Türk ihracatçısıdır. Türkiye 70 milyonluk nüfusu ile dünyada 18'inci, 780 metrekarelik yüzölçümü ile dünyada 37'inci sırada. Ama tarımsal ekonomik büyüklük itibari ile baktığınız zaman dünyada 7'nci sırada" dedi.

KADIN ÇİFTÇİLERİN EĞİTİMİ

Yetersiz beslenme konusuna da değinen Erçin, dünyada yeteri kadar tarım toprakları, ormanlık alanlar ve su olmasına rağmen hala dünyada 7 kişiden birinin açlık sorunu yaşamakta olduğunu, yetersiz ve dengesiz beslenme sorunu ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Bunun nedeninin dünyadaki tarımın kötü yönetildiği olduğunu kaydeden Erçin, kırsal alandaki eğitim konusunu her zaman ön planda tutulması gerektiğini belirtti.

Özellikle Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak kadın çiftçilerineğitimine çok önem verdiklerini kaydeden Erçin, dünyada tarımsal üretimdeki istihdamın yüzde 40'nı, Türkiye'de ise yüzde 75'ni kadın çiftçilerin yaptığını söyledi.

TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN FİRMALAR

Konuşmaların ardından 12 firma teşekkür belgesi aldı. Belge alan firmalar şöyle:

Yörükoğlu Süt ve Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bulut, Ekiciler Süt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Yönetim Kurulu Başkanı Mansur Ekici, Erüs Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erüst, Genbio Enerji Sanayi Üretim ve Dağıtım, Akaryakıt Otomativ, Gıda, Tarım İmalat ve Ticaret Genel Müdürü Orhangazi Dedekargınoğlu, Elmalı Yakaçiftliktarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Süleyman Çoşgun, Elmalı Eskihisar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Ünver, Antalya Bölgesi Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği, Alanya-Toslak-Yeniköy-hacıkermler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özen, Gazipaşa Zeytinada Tarım Gıda Şirket Müdürü Hatice Uysal, PNS Tarım Canlı Hayvan Turizm ve keçi yetiştirme ve Keçi Sütü Üretme Çiftliği Şirket ortağı Devlet İlkay Öncel, 2007 yılı Kadın Çiftçiler Yaşıyor Türkiye Birincisi Rahime Akyurt ve Ümmühan Aydoğan. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yörükoğlu Antalya Yerel Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title