Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.TBMM Başkanlığı'na gönderilen ve 27 ilde 1023 beldenin mahalle statüsüne düşürecek 'Büyükşehir Yasa Tasarısı' Alanya'nın Mahmutlar Beldesi'nde referanduma götürüldü."Büyükşehir yasası" kapsamında kapatılması gündeme gelen Mahmutlar...

Foto: İdil Biret'ten ve izleyicilerden görüntü

===

Mahmutlar'da Büyükşehir Yasası'na ret

TBMM Başkanlığı'na gönderilen ve 27 ilde 1023 beldenin mahalle statüsüne düşürecek 'Büyükşehir Yasa Tasarısı' Alanya'nın Mahmutlar Beldesi'nde referanduma götürüldü. "Büyükşehir yasası" kapsamında kapatılması gündeme gelen Mahmutlar Beldesi'nde düzenlenen referandumda vatandaşlar, beldedeki 4 ayrı noktada oy kullandı.

Sabah saat 09.00'da başlayan oy kullanma işlemi saat 18.00'de sona erdi. 2 bin 731 kişinin oy kullandığı referandumda 1 oy geçersiz çıktı. Belde statüsünden çıkılmasına 20 kişi 'evet' derken, 2 bin 710 kişi ise 'hayır' dedi. Sonuçları CHP Alanya İlçe Başkanı Şevki Türktaş ile birlikte takip eden Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik, "1974 yılında bu belediye referandum yapılarak kurulmuş. Şimdi ise dayatma yapılarak kapatılmaya çalışılıyor. Halk bu sonuçlara göre beldesinin kapatılmasını istemiyor" dedi.

Belde halkının iradesinin hesaba katılmadığına dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş, "Belde belediyelerin kapatılması girişimi demokrasiyle bağdaşmamakta. Kazanılmış haklar zorla geri alınmak isteniyor. Nasıl ki köy veya mahalleyken beldeye dönüştürmek için referandum yapıldıysa yeni statüye geçirilmek istenirken halka bunu isteyip istemedikleri sorulmalı. Kapatılmak istenilen beldelerden Ak Partili olanlarda yasaya karşı ancak yüksek sesle seslerini haykıramıyorlar" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Ali Çelik oy kullanırken- vatandaşlar oy kullanırken

==

TEMA 20 yaşında

TÜRKİYE Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA) kuruluşunun 20'inci yılı Manavgat'ta düzenlenen etkinlikle kutlandı. TEMA Manavgat Temsilciliği tarafından 20'inci yıl kutlamaları kapsamında Sarılar Zeki Vargün İlkokulu'nun bahçesinde 'Toprak Yaşamdır' temasıyla bir etkinliklik düzenlendi. Side Star Otel'in katkılarıyla yapılan etkinliğe, Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, Manavgat Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, TEMA Vakfı Manavgat Şube Başkanı Şenay Malbora Kurdoğlu, öğrenciler, turistler ve otel yöneticileri katıldı.

Etkinlikle konuşan TEMA Vakfı Manavgat Şube Başkanı Şenay Malbora Kurdoğlu, TEMA'nın 20'nci yılının ana temasının 'Toprak Yaşamdır' olduğunu belirterek "Topraksız hayat, hayat değildir. Bu nedenle toprak yaşamdır diyoruz" dedi. Kurdoğlu "Toprak bizim her şeyimiz. Kızılderili atasözünde 'Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde, beyaz adam paranın yenilemeyen bir şey olduğunu anlayacaktır' der. Paranın yenilemeyecek bir şey olduğunu geç de olsa anlamamak için toprağımıza sahip çıkalım" diye konuştu.

TEMA'nın yurt genelinde 450 bin gönüllü üyesi bulunduğunu kaydeden Kurdoğlu, geçen süre içinde çevre gönüllülerinin 10 milyon çam fidanı ve 700 milyon meşe tohumunu toprakla buluşturduğunu belirtti

Side Star otel İşletme Müdürü Volkan Çavuş ise işletme olarak böyle bir etkinlik teklifi geldiğinde düşünmeden katıldıklarını belirterek otel yöneticileri ve turistlerin etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar okul bahçesinde fidan dikti. 110 fidanı toprakla buluşturan TEMA gönüllüleri, ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Etkinlikten foto, toplu foto

===

Başkan Köse: Manavgat'ta yeni ilçe yok

Türkiye'nin selameti, geleceği için alınan bir karar olduğuna vurgu yapan Köse, "Hangi iktidar tam seçime giderken belde belediyelerini kapatır. Eğer Türkiye'yi düşünmüyorsa, hangi iktidar seçime giderken zam yapar. Ak Parti iktidarı popülist uygulamalar yapmamıştır. Vatandaşın milletin menfaatine kararlar almıştır. Bütçe dengesini bozmamak adına gerekenleri yapmıştır. Eğer seçim ekonomisi uygulasaydı çevremizde batan ülkelerin haline gelirdikö dedi.

Türkiye'nin birçok belde belediyesinin işçilerinin maaşını ödemediğini belirten Başkan Köse, şöyle konuştu: "Konuyu Antalya olarak düşünmeyin. Yüzde 90'nın üzerinde Türkiye de birçok belde belediyeleri belki işçilerinin maaşlarını ödeyemiyor. Belediyenin kirasını ödeyemiyor. Yani gelen para orada ki vatandaşa hizmet olarak gitmek yerine o kısır döngünün içerisinde dönüp dolaşıp duruyor. Dolayısıyla burada milletin menfaatine işler yapılmak durumunda. Kapanacak beldelere çok daha iyi hizmet gidecek."

Side'nin ilçe olma çabalarını da değerlendiren Başkan Köse, Türkiye'nin hiçbir yerinde yeni bir ilçe kurulmadığını belirtti. Başkan Köse, "Burada önemli olan Manavgat'ın tamamının ne istediğidir. Manavgat kamuoyu büyümek mi parçalanmak mı istiyor? Önemli olan budur. Burada alınmış olan siyasi bir karar değil, burada alınmış olan idari bir karar. Manavgat'ın selameti açısından da şu anda alınmış olan karar Manavgat'ın bölünmesi, yeni bir ilçe çıkması değildir" diye konuştu.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantıdan - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mahmutlar Manavgat Antalya Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title