Haberler

Ankara'daki baklavacılarda bayram öncesi metrelerce kuyruk oluştu

Güncelleme:

Ankara'da Ramazan Bayramı'na saatler kala baklavacılarda hareketlilik başladı.

Ankara'da Ramazan Bayramı'na saatler kala baklavacılarda hareketlilik başladı. Ankaralılar baklavacıların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Ramazan Bayramı hazırlıklarına başlayan vatandaşlar baklavacıların yolunu tuttu. Ankara'da bir baklavacıda gün boyu tüm ürünlerin yarı fiyatına olduğunu duyan vatandaşlar, baklavacının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

"Tatlının peşinden geziyoruz"

Yarı fiyatına satılan baklava için Bağlum'dan geldiğini dile getiren İbrahim Doğan, "Yarım saattir sırada bekliyorum. Dün daha fazla beklemiştim. Bugün herhalde daha fazla bekleyeceğim. 2 buçuk saat olacak. Birçok yerden baklava aldım. Ama buranın baklavası ucuz, kaliteli ve iyi. Eş dost için 7 buçuk kilo baklava alacağım. Onun için karttan para çektim. Millet uzun kuyruk için nerelerden gelmiş? Yani tatlının peşinden geziyoruz, tatlı bizim peşimizden gezmiyor" dedi.

"İnsanımızı baklavaya doyuruyoruz"

Daha uygun fiyata vatandaşların istedikleri şekilde baklava sattıklarını belirten işletme sahibi Uğur Aslan, "Normalde yarım kilo alan bir kilo alıyor veya iki kilo alan şimdi üç kilo alıyor. Yani biz insanımızı baklavaya doyuruyoruz. Üretim gücümüz çok yüksek. Maliyetine satış yaparak, kar marjını düşürerek, gerçek şekerden elde ederek üretmeye çalışıyoruz ve halka yönlendirmeye çalışıyoruz. Sürümden kazanıyoruz. Normalde iki tepsi baklava satacağımıza 100 tepsi satıyoruz. Aynı kazancı sağlıyoruz hem de istihdam sağlıyoruz" diye konuştu.

"Çocuklar istediği için kuyruğa girdim"

Hayatı boyunca hiç kuyruğa girmediğini, baklavalar yarı fiyatına satıldığı için ilk defa sıraya girdiğini ifade eden Elif Yağmur, "Baklavayı çok severim ama şimdi kuyruğa girmek zorunda kaldık. Çocuklar istediği için kuyruğa girdim, kendim için değil. Gelen misafire ikram edeceğim, tabii bunun yanında baklava da olacak illaki. Baklavacının şubesi olsa bu kadar kalabalık olmazdı" şeklinde konuştu.

"Biz yesek de olur yemesek de olur"

Baklava fiyatları uygun olduğu için Abidinpaşa'dan geldiğini ve 1 saat beklediğini aktaran Satılmış Bulduk, "2 kilo baklava alacağım. Çocuklar, torunlar için alacağım. Gariban ne yapar, sıra bekler. Gelen misafirlere ikram etmek için baklava alıyorum. Biz yesek de olur yemesek de olur. Bu şeker bayramı, muhakkak tatlı olacak" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Ankara Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title