Haberler

Ankara'da Kar Temizleme Çalışmaları

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ekipleri, Kaldırımlarda Kar Temizleme Çalışmalarını Sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kaldırımlarda kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Hafta başında Sibirya soğuğuyla birlikte gelen yoğun kar yağışı sırasında ildeki ana arter, bulvar ve caddelerde tuzlama ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kaldırım üstü ve diplerinde soğuklar nedeniyle donan veya eriyen kar tortularını da temizliyor. Kaldırımlara zarar vermemesi için tuz kullanılmadan küreklerle temizlenen tortular, kepçeler yardımıyla kamyonlara yüklenerek Mamak Çöplüğü'ne dökülüyor. Turan Güneş Bulvarı, TRT Kavşağı, Dikmen, İncek Bulvarı, Çankaya Köşkü ve civarı gibi birçok bölgede kaldırımlarda ve diplerindeki kar tortularını toplam 100 kişilik ekiple temizleyen Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar sırasında ayrıca 12 greyder, 48 çok amaçlı ünimog araç, 8 kepçe ve 20 kamyon kullanıyor.

Kar yağışının hemen ardından Atatürk Bulvarı, İnönü Bulvarı, Tunalı Hilmi Caddesi, Dikmen, Keçiören ile birlikte sorumluluklarında bulunmamasına rağmen ilçelere bağlı birçok sokakta da temizleme çalışmaları yaptıklarını kaydeden yetkililer, "Tüm çalışmalarımızın yanında Başkent'teki tüm havuzları da temizledik. Ayrıca ihtiyaç duyulan her yerde çalışmalarımız devam ediyor. Günde yaklaşık 150 kamyon kar tortusunu Mamak Çöplüğü'ne götürüp döküyoruz" dedi.

(TS-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title