Haberler

Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ Hakkında İhlal Kararı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: "Adaletin yerini bulmasını istiyoruz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Anayasa Mahkemesi'nin eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un kişilik haklarının ihlal edildiğine dair kararına ilişkin, "Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Hiç masum olduğu halde ceza gibi algılanacak kovuşturma ve soruşturma süreçleri geçirmemesini arzu ederiz. Umarım iyi olacak" dedi.

İslam, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce bir otelde düzenlenen kadınlar günü etkinliği sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin kadına yönelik şiddette artış olup olmadığı sorusu üzerine İslam, buna yönelik oransal verilerin çok sağlıklı olmadığını belirterek, "Çünkü geçmiş tarihlerde 'kadına yönelik şiddet' konulu adli tespitimiz yoktu. Adli vaka, kavga şeklinde geliyordu. Onun için yükseliyor mu, daha da mı düşüyor, onu tespit etmemiz şu anda mümkün değil" diye konuştu.

İslam, Türkiye'de kadına yönelik şiddet konusunda ciddi bir oran olduğunu vurgulayarak, "Bu, muhakkak mücadele edilmesi gereken bir şey. Hiç iyi noktada değiliz, bunu açıkça söyleyebiliriz. Bu, sadece bizim değil, bütün dünyanın sorunu. ABD ve AB ülkelerinde de ciddi sorun olduğunu görüyoruz, bu, bizi teselli etmez ama çalışmalarımıza yüksek güçle devam etmemiz gerektiğini gösteriyor. Konukevlerine gelen kadınların büyük çoğunluğu da şiddet dolayısıyla bize başvurmuş kadınlar. Artış olup olmadığıyla ilgili istatistiğimiz yok, göz kararı söyleyebiliriz, böyle bir şey de doğru olmaz" ifadesini kullandı.

"Adaletin yerini bulmasını istiyoruz"

Bakan İslam, Anayasa Mahkemesi'nin eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un kişilik haklarının ihlal edildiğine dair kararına ilişkin soruya, "Adalaten yerini bulmasını istiyoruz. Hiçkimsenin masum olduğu halde ceza gibi algılanacak kovuşturma ve soruşturma süreçleri geçirmemesini arzu ederiz. Umarım iyi olacak" yanıtını verdi.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan İslam, kadınlara fırsat vermek ve onları güçlendirmek için ekonomik, kültürel, siyaset ve diğer alanlarda her türlü çalışmayı gerçekleştirdiklerini anlattı.

İslam, bu konuda her türlü iş birliğine açık olduklarını vurgulayarak, "Yeterki aile ve kadınla ilgili bütün sorunları çözebilelim. Bu konuda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kadının kayıt dışı istihdamıyla ilgili soru üzerine İslam, bu konuda ciddi mücadele verdiklerini belirterek, henüz oranları sıfıra indiremediklerini ancak ciddi şekilde düşürdüklerini kaydetti.

İslam, hem kadının hem de Türkiye'deki bütün çalışanların kayıt dışı istihdamıyla ilgili mücadelelerinin süratle devam edeceğini söyledi. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Anayasa Mahkemesi Ayşenur İslam İlker Başbuğ Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title