Haberler

Akü'de "Girişimcilik ve İnovasyon" Sempozyumu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası Ticaret ve Finansman Kulübü tarafından "Girişimcilik ve İnovasyon" sempozyumu düzenlendi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası Ticaret ve Finansman Kulübü tarafından "Girişimcilik ve İnovasyon" sempozyumu düzenlendi.

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım, AKÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada, girişimciliğin önemine dikkat çekerek, "Eğer biz tamamen ekonomisi devletin elinde bir ülke olsaydık böyle bir sempozyuma da gerek yoktu. Hiç girişimciye de gerek yoktu. O zaman kimsenin girişim yapmasına da gerek yoktu. Tabi o zaman gelişmemiş bir ülke olurduk. Geri kalmış bir ülke olurduk" diye konuştu.

Yıldırım, bu nedenle özel sektörün çok önemli olduğunu belirterek, "Onun için özel sektör ve girişimcilik çok önemli. Bizim üniversite olarak yetiştirdiğimiz kişilerin de aynı zamanda üniversiteyi bitirdiği zaman bir devlet kurumuna girip çalışmayı düşünmemesi lazım. Öncelikle ben kendi işimin sahibi olayım, bir şeyler üreteyim, yeni bir şeyler bulayım demesi lazım" ifadelerini kullandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hasan Mert Özdeğirmenci ise TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu Ocak ayında göreve başladığını söyledi.

Ege Bölgesi Genç Girişimciler Kurulununun ilk defa Afyonkarahisar'da ağırladıklarını belirten Özdeğirmenci, bu tür etkinliklerin devamını da artırarak yapmayı planladıklarını belirtti.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ise kendileri için girişimciliğin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bu tür sempozyumlar Türkiye'nin ekonomik gelişimini sağlayacak, önemli fikirlerin konuşulduğu ve katılımcıların bundan feyz alarak girişimcilik ruhunuzu hareketlendirdiği sempozyumlar olarak görüyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de işgücüne katılım oranının gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında düşük olduğuna dikkat çeken Serteser, "Türkiye'de işgücüne katılım oranı, bizden daha gelişmiş ülkelere oranla çok yüksek değil ne yazık ki. Gelişmiş ülkelerde yüzde 70'ler civarında gezerken, bizde yüzde 50'lerde" dedi.

Sempozyumunun sonunda konuşmacılara plaketleri takdim edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Yıldırım Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title