Haberler

Akdev'den Şehit Ailelerine Yemek

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Gerekirse binlerce, on binlerce şehit vereceğiz, ama onlar hiçbir zaman amaçlarına, emellerine ulaşamayacak" dedi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Gerekirse binlerce, on binlerce şehit vereceğiz, ama onlar hiçbir zaman amaçlarına, emellerine ulaşamayacak" dedi.

Coş, Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV) Adana Şehit Aileleri Lokali'nde, şehit ailelerine verilen yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gelişmesini istemeyen güçlerin, ekonomik ve bilimsel gelişmeye harcanacak paranın terörle mücadeleye harcanmasına neden olduğunu savundu.

Bu yıl itibariyle 165 şehit verildiğini ancak, buna karşılık binden fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyen Coş, şöyle devam etti:

"İstiklal Harbi'nde olduğu gibi, Çanakkale'de olduğu gibi, bizim birlik ve beraberliğimiz sürdükçe, gerekirse binlerce on binlerce şehit vereceğiz, ama onlar hiçbir zaman amaçlarına, emellerine ulaşamayacak. Terör örgütü artık yetişkinleri kandıramadığı için 10 yaşındaki çocuklara kadar düşmüştür, onları kandırıp onları kaçırıp kötü emellerine alet etmektedir. Bunların amacı Kürt kökenli veya Zaza kökenli vatandaşların haklarını savunmak değil, bunların amacı mali suç imparatorluğunu ayakta tutabilmektir. Bunların amacı, milyarlarca dolarla ifade edilen büyük servetin yönetimini ellerinde tutabilmektir. Terör örgütünün cezaevindeki elebaşı diyor ki, (Zayiat vermekten kaçınmayın). Yani bunlar, kandırıkları çocukların ailelerinin acısını da düşünmüyor."

AKDEV Genel Başkanı Gül Karyıldız ise şehit analarıyla kucaklaşmaya geldiklerini belirterek, "Benim kahraman Mehmet'ime kurşun sıkan hainleri kucaklayanlara inat, şehit analarıyla kucaklaşmaya geldik. Adana'dan, (Kucaklaşma öyle olmaz, böyle olur) demeye geldik" dedi.

Programa, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Adana Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt, Adana Lions Kulübü Başkanı Şevket Erdem ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile şehit aileleri katıldı.

Muhabir: Adana / Emrah Yorulmaz

Yayıncı: Tevfik Işık - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Avni Coş Çanakkale Türkiye Yerel Haberler

title