Haberler

Aesob ve Artı Danışmanlık Arasında Eğitim Protokolü İmzalandı

(AESOB), Antalya Artı Danışmanlık ve Turkuaz Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu ile eğitim protokolü imzaladı.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği

(AESOB), Antalya Artı Danışmanlık ve Turkuaz Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu ile eğitim protokolü imzaladı.

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ile Antalya Artı Danışmanlık Sahibi Naci Elmas arasında imzalanan protokolde İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile iş yerlerine iş güvenliği uzmanı ve hekim çalıştırma zorunluluğunun getirilmesi nedeniyle iş yerleri yükümlülüklerinin anlaşılması ve gerekli eğitimlerin verilmesi hususunda AESOB'a bağlı odaların ve üye işyerlerinin bu zorunluğu getirmeleri amaçlanıyor. Protokol kapsamında, AESOB'a bağlı tüm üyeler ve oda çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde 4 saatlik eğitim verilecek.

Eğitimlerle ilgili bilgi veren Turkuaz Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu İş Güvenliği Uzmanı Abdullah Cengiz, iş sağlığı ve güvenliği temel eğitimi, risk analizi, acil durum eylem planları ve iş sağlığı ve güvenliği kanunun talimatları konularında eğitimler verileceğini kaydetti.

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, yasal sorumluluk sebebiyle işçi çalıştıran esnafın 1 Ocak 2013 tarihine kadar yükümlülüklerini yerine getirmelerini gerektiğini belirtti.

Kanunun yaşanan iş kazalarını azaltmayı amaçladığını anlatan Sevimçok, kanunda yayınlanan şartları yerine getirmeyen her işletmeye 5 bin lira ceza uygulanacağını ve bu cezanın, şartlar yerine getirilmediği sürece her ay tekrarlanacağına dikkati çekti. Sevimçok, esnafın iş sağlığı ve güvenliği uzmanı ile işyeri hekimini doğrudan istihdam edebileceği gibi hizmet alımı yöntemiyle de bu ihtiyaçlarını karşılayabileceğini ifade etti. Sevimçok, uygulamanın esnafa yeni bir yük getirmemesi için 1-9 çalışanı bulunan üye işyerlerinin masraflarının devlet tarafından karşılanacağını kaydetti.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Güç Gönel - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title