Haberler

Adıyaman'da Kadınlar, Özgecan İçin Yürüdü

Adıyaman Kadın Platformu tarafından Mersin’in Tarsus ilçesinde yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için yürüyüş düzenlendi.

Adıyaman Kadın Platformu tarafından Mersin'in Tarsus ilçesinde yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için yürüyüş düzenlendi.

Gölbaşı Caddesi üzerinde başlayan ve Demokrasi Parkına kadar devam eden yürüyüşe onlarca kişi katıldı. Erkek ve kadınların yer aldığı yürüyüşte sloganlar atıldı, pankartlar açıldı. Demokrasi Parkı önüne gelen yürüyüşe katılan katılımcılar burada bir basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasını okuyan Adıyaman Kadın Platformu Başkanı Zeynep Saya; "Özge Can'ın bedenini yakanların elindeki ateşin fitili fıtratla tutuşturulurken, o ateşin cezasızlık ve erkeklik indirimleriyle körüklenirken, gericilikle ve pohpohlanan erkek egemenliği ile her tarafa yayılır, tüm kadınları ateş hattının orta yerinde bırakır, her an her yerde tehdit ederken yapacağımız tek şey var. Yakılmak için yıkacağız! Erkek, devlet, yargı, medya, iş birliğiyle kadın katliamlarına davetiye çıkaran bu düzene karşı yasımızla ve isyanımızla sokaklardayız. Kadın düşmanı, ayrımcı ötekileştirici tüm uygulama ve söylemlere son verilmelidir" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüşe katılan katılımcılar olaysız bir şekilde dağıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Tarsus Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title