Haberler

Adilcevaz'da Üretilen Ceviz Büyüklüğüyle Şaşırttı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bir vatandaş tarafından üretimi yapılan ceviz fidanlarından elde edilen ceviz, büyüklüğü ve ağırlığıyla şaşırttı.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bir vatandaş tarafından üretimi yapılan ceviz fidanlarından elde edilen ceviz, büyüklüğü ve ağırlığıyla şaşırttı.

Dünyaca ünlü kaliteye sahip ceviz üretiminin yapıldığı Adilcevaz'da, Kaleboynu Mahallesi'nde ikamet eden Murat Bilici isimli üretici tarafından yetiştirilen ceviz fidanlarından elde edilen ceviz, tane büyüklüğü ve ağırlığıyla şaşkınlık oluşturdu. 25 dönümlük arazi üzerine 500 adet ceviz fidanı diktiğini ifade eden Murat Bilici, üretimini yaptığı iri cevizleri sadece 5 fidandan aldığını belirterek, ilk defa verimini aldığı iri cevizleri tohumluk olarak kullanıp elde edeceği fidanları bahçesindeki tüm ağaçlara aşılayacağını söyledi.

Murat Bilici, ilçede ilk defa böyle bir cevizi kendisinin elde ettiğini ifade ederek, "25 dönümlük arazim üzerine diktiğim ceviz fidanlarının 5 tanesinden ilçemizin ceviz standartlarının üzerindeki büyüklük ve ağırlıkta ceviz verimi aldım. Cevizlerimizin tane ağırlığı 21 gram, kabuğu ince ve iç ağırlığı 13 gram gelmektedir. İlçemizde bu büyüklükte ceviz olduğunu düşünmüyorum. Bu ceviz meyvelerini tohumluk olarak kullanıp elde edeceğimiz fidanlarla Allah nasip ederse bahçemizdeki tüm fidanlarımıza bunun aşısını yapacağız. Umarım sayemizde ünü ve kalitesi dünyaya yayılan Adilcevaz cevizini daha iyi yerlere getirmiş oluruz" dedi.

Bilici, ceviz fidanlarını doğal ortamda yetiştirdiğini ve fidanlarda hiçbir zirai ilaçlama ve gübre kullanmadığını ifade ederek, elde ettiği cevizlerin ilçenin verimli topraklarından kaynaklandığını dile getirdi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adilcevaz Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title