Haberler

Adana Müze Kompleksi'ni 11 Bin Kişi Ziyaret Etti

Adana’da 68 bin 530 metrekare hizmet alanıyla Ortadoğu’nun ve Türkiye’nin en büyük müzesi olan Adana Müze Kompleksi’ni açılışının üzerinden henüz bir ay geçmeden 11 bin kişi ziyaret etti.

Adana'da 68 bin 530 metrekare hizmet alanıyla Ortadoğu'nun ve Türkiye'nin en büyük müzesi olan Adana Müze Kompleksi'ni açılışının üzerinden henüz bir ay geçmeden 11 bin kişi ziyaret etti.

Ünlü yazar Orhan Kemal'in de bir dönem bekçi olarak çalıştığı tarihi Milli Mensucat Fabrikası'nın yerine inşa edilen ve bünyesinde Arkeoloji Müzesi, Kent Müzesi, Tarım Müzesi, Sanayi Müzesi, Etnografya Müzesi, Çocuk Müzesi ve Mozaik Müzesi'ni barındıran, 68 bin 530 metrekare hizmet alanıyla Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun en büyük müzesi olma özelliği taşıyan Adana Müze Kompleksi'nin birinci etabı 16 Mayıs'ta açıldı.

Adana Müze Müdürü Nedim Dervişoğlu, Adana Müze Kompleksi'ni 24 günde 11 bin kişinin ziyaret ettiğini açıkladı.

"İkinci etap ihalesi gelecek yıl yapılacak"

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari ise müzenin yapımında emeği geçen dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile mevcut Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya teşekkür ederek, "Müzemizin şehir merkezinde olması çok büyük avantaj. Öğrenciler, gençler, yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor. Türkiye'nin en büyük müzesi, betonarmeden değil de eski binanın restore edilerek aslına uygun şekilde dönüştürülmesiyle aynı zamanda 'yaşayan müze' özelliğini taşıyor. Bölgede destinasyon oluşturma açısından başlangıç noktası yaratması nedeniyle de önemli. İkinci etap çalışmaları devam ediyor, önümüzdeki yıl ihalesi yapılacak" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Kemal Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? KORAY AYDIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın, nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title