Haberler

9 Şubat Sigara Bırakma Günü

Güncelleme:

İzmit Belediye Başkanı, "Dünyada bir milyardan fazla insan sigara kullanıyor ve her yıl 5 milyondan fazla insan hayatını kaybediyor" dedi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Dünyada bir milyardan fazla insan sigara kullanıyor, bu nedenle her yıl 5 milyondan fazla insan hayatını kaybediyor" dedi.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, sigara kullanımının, halk sağlığını tehdit ettiğini, mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorun olduğunu kaydetti.

Aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara neden olduğunu ifade eden Doğan, sigaranın psikolojik ve maddi açıdan da insanların sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekti.

Doğan, sigara içmediği halde sigara dumanına maruz kalanların dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine değinerek, dünyada bir milyardan fazla yetişkin insanın sigara kullandığını, her yıl 5 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Sigara kullanımının önlenmesi amacıyla özel günlerin ilan edildiğini aktaran Doğan, "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'de halkımızın bilinçlendirilmesine vesile olacak önemli bir gündür. Sağlıklı ve mutlu bir gelecek için sigaraya hayır kampanyalarına aklımla ve gönlümle katılıyorum. Çünkü bilimsel verilere göre, sigara kullanmak dünyanın en ciddi ölüm nedenleri arasındadır" ifadelerini kullandı.

Doğan, sigara ve tütün ürünleri dumanına maruz kalmanın sağlık için ciddi tehlikeler oluşturduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Aklınızla hissiyatınıza galip gelerek ve güçlü bir irade ortaya koyarak bu sigara alışkanlığından vazgeçin. Kendiniz için, çocuklarınızın, sevdiklerinizin ve saydıklarınızın sağlığı ve hatırı için sigarayı bırakın. Sigara sağlık düşmanıdır. Sigara insanların düşmanıdır. Müşterek düşmanınıza karşı çıkmayı başarın. Dumansız, temiz, sağlıklı bir dünya için bunu başarın."

Muhabir: İbrahim Aktaş

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Nevzat Doğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title