Haberler

2013'te Kayseri'de 2 Bin 884 Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Yardım Aldı

Kayseri’de 2013 yılında 2 bin 884 kişi sigara bırakma polikliniklerine başvurarak danışmanlık hizmeti aldı.

Kayseri'de 2013 yılında 2 bin 884 kişi sigara bırakma polikliniklerine başvurarak danışmanlık hizmeti aldı.

İnsan sağlığını ciddi anlamda tehdit eden sigaradan kurtulmak isteyenler, sigara bırakma polikliniklerine müracaat ederek yardım aldı. Kayseri Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Kayseri genelinde sigara kullanan 2 bin 884 kişi sigaradan kurtulabilmek için danışmanlık hizmeti aldı. Sigarayı yardım almadan bırakamayan kişilerin, Bakanlık bünyesinde hizmet veren "ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı"nı arayabilecekleri belirtildi.

Ayrıca sigarayı bırakmak isteyenlerin, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Talas (Tel: 437 98 50 ) ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi (Tel: 207 66 66) bünyesinde bulunan Sigara Bırakma Merkezlerindeki uzmanlardan destek isteyebilecekleri bildirildi.

Kayseri Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 2, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde ise 14 poliklinik, haftanın 5 günü toplam 17 hekimin ile hizmet verdiği aktarıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title