Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Güncelleme:

AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz ve AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yılmaz, mesajında, basının toplum için çok önemli bir kamu görevi yürüttüğünü belirterek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Son yıllarda Dursunbey'deki gazetecilerin, haberleri en hızlı şekilde kamuoyuna duyurarak vatandaşların bilgi alma hakkını en iyi şekilde yerine getirdiğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ayrıca çağımızın en dinamik ve gerekli mesleklerinden biri olan gazetecilik, halka haber, bilgi, duyuru akışını sağlama açısından çok yönlü bir misyonu içermektedir. İnanıyorum ki, basınımız, bu sorumluluk bilinci içinde yayınlarını yapıcı, ilkeli bir şekilde sürdürmeye devam edecektir. Toplumsal gelişmemizde, demokrasimizin sağlıklı işlemesinde hayati bir sorumluluk üstlenen basın mensuplarımızın, görevlerini daha verimli şekilde yerine getirebilmelerine büyük önem veriyoruz."

Kasapoğlu ise demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan gazeteciliğin, küreselleşen dünyayla iletişimin sağlanması, katılımcı ve doğru bilgilendirilmiş bir kamuoyunun oluşturulmasında en önemli görevi üstelenen mesleklerden olduğunu vurguladı.

Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının gereği olarak tarafsız bir şekilde halka aktarmanın basının başlıca görevlerinden olduğunu dile getiren Kasapoğlu, şöyle devam etti:

"Toplumun bilgilendirilmesi için hayatlarını bile tehlikeye atan gazeteciler hak ettikleri değeri görmüyor. Gazetecileri görevlerini yaptıkları için suçlamak, darp etmek, onları doğruları yansıttıkları için cezalandırmak, demokrasiye aykırı bir tutumdur. Bu duygu ve düşüncelerle hayatlarını tehlikeye atarak bin bir zorluklar içinde dünyada, ülkemizde, yaşananlardan bizleri haberdar eden basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum."

Muhabir: Ramazan Atam / Ahmet Pesen

Yayıncı: Zafer Akpınar - BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Gazeteciler Günü Dursunbey Bandırma Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title