Haberler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir ve Elazığ'da etkinliklerle kutlandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir ve Elazığ'da etkinliklerle kutlandı.

Kayseri'de Tekin Sokak'ta toplanan grup, Kocasinan Belediyesi önünden etkinliğin yapılacağı Mimarsinan Parkı'na kadar slogan atarak yürüdü. Grup park girişinde oluşturulan güvenlik noktalarından alana alındı.

Etkinlik sırasında rahatsızlanan CHP Kayseri Kadın Kolları Başkanı Kıvılcım Akdağ, 112 Acil Servis ekiplerince Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Davul zurna eşliğinde bir süre halay çeken grup, konuşmaların ardından dağıldı.

Kırıkkale

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlamaya, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş), CHP, SP, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri katıldı.

Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, burada yaptığı konuşmada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün yıllardır tüm dünyada ve Türkiye'de işçi sınıfının, emekçinin, ezilen halkların, eşitlik, özgürlük, kardeşlik ve insanca bir yaşam mücadelesinin başlatıldığı ve kararlılıkla sürdürüldüğü günün ifadesi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından yağmura aldırmadan marşlar eşliğinde halay çeken grup, daha sonra dağıldı.

Kırşehir

Cacabey Meydanı'nda toplanan KESK üyesi grup, sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde halay çekti. Gruptan bazı kişilerin "Ermenek" ve "Soma" yazılı baretlerle halay çektiği görüldü.

Etkinlikte bir konuşma yapan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Kırşehir Şube Başkanı Osman Batı, kamu emekçilerinin "iş güvencesinin elinden alınmasına, esnek, kuralsız, güvencesiz ve angarya çalışmaya" karşı çıktıkları için alanlarda olduklarını söyledi.

Kutlamaya, CHP ve HDP Kırşehir milletvekili adayları da katıldı.

Elazığ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), KESK, CHP ve HDP üyesi grup, Hozat Garajı önünde toplandı.

Gruptakiler, sloganlar atarak İstasyon Meydanı'na kadar yürüdü.

1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Kenan Korkmaz, burada yaptığı konuşmada, her yıl olduğu gibi 1 Mayıs'ın dünyada ve Türkiye'de meydanlarda kutlandığını dile getirdi.

Korkmaz, işçi sınıfının ve ezilen halkların, eşitlik, özgürlük, kardeşlik ve insanca yaşam talepleriyle harekete geçtiği 1 Mayıs'ın, haklı mücadele kararlılığının alanlara yansıtıldığı bir gün olarak kutlandığını söyledi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, müzik eşliğinde halay çekti.

Kaynak: AA / Yerel

Kırıkkale Kırşehir 1 Mayıs Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title