Haberler

Yerel Seçimlerde İstanbul'da 3 İlçe El Değiştiriyor

Güncelleme:

Genar Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü İhsan Aktaş, 30 Mart'ta İstanbul'da Kartal, Beylikdüzü ve Beykoz ilçelerinin el değiştirebileceğini savundu.

2009 yerel seçimleri ve 2011 genel seçimlerini 1 puan farkla tahmin eden Genar Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü İhsan Aktaş, İstanbul'daki ilçelerde son durumu analiz etti. AK Parti'nin Kartal'ı yeniden alabileceğini belirten Aktaş, Beylikdüzü ve Beykoz'u CHP'ye kaptırabileceğini belirtti.

Sabah'tan İsa Tatlıcan'a konuşan İhsan Aktaş'ın analizi;

"ŞİŞLİ'NİN KADERİNİ SARIGÜL BELİRLEYECEK"

Gelelim İstanbul'un ilçelerine...İsterseniz bu röportajda sadece CHP'li ilçe belediyelerinden bahsedelim. En renkli seçim Şişli'de geçecek. AK Parti, Saadet Partisi ve Has Parti saflarından tanıdığımız Mukadder Başeğmez'i Şişli'den aday gösterdi. Şişli seçimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

AK Parti'nin İstanbul ilçe adaylarına baktığımızda içlerinde renkli sima olarak Mukadder Bey göze çarpıyor. Çünkü daha önce siyasette bulunmuş, aykırı kişiliği var, seçmenin dikkat ettiği şeylerden birisi de yakışıklı ve bıçkın bir hali var. Şişli çok kritik bir yer. Mustafa Sarıgül ile özdeşleşmiş. Seçimin kaderini Mustafa Sarıgül'ün adayı belirleyecek. Emanetçi mi gerçek bir başkan mı? Sarıgül'ün baskın siyasetçilği nedeniyle Şişli'de yerel yönetim konuları hiç tartışılmadı ve gündem olmadı. Renkli bir seçim izleyeceğiz.

"MALTEPE'DE SEÇİM ORTADA"

Renkli ilçelerden biri de Maltepe. AK Parti 2009'da Maltepe'yi sürpriz şekilde kaybetmişti. Şimdi Edibe Sözen ile yeniden Maltepe'yi kazanmayı hedefliyor. İstanbul 17 yıl sonra bir kadın adaya evet diyecek mi?

Edibe Hanım Maltepe için en olması gereken aday. Birincisi kendisi Sivas'lı. Maltepe'de bir Sivas oyu var. İkicisi bir sosyal demokrat görünümü var. Üçüncüsü de kadın aday. Maltepe'de bir karakter olarak yavaş yavaş Kadıköy'e benzemeye başladı. Bir iki dönem daha CHP'nin elinde kalırsa Kadıköy'e benzeyecek bir ilçe gibi duruyor. Ben Maltepe'deki seçimin tam ortada olduğunu düşünüyorum.

"AK PARTİ KARTAL'I GERİ ALABİLİR"

-Kartal'da AK Parti'nin kaybettiği ilçelerden biri. Burada şansı var mı?

Kartal ilçesi Maltepe'ye göre baktığınızda daha Anadolu'dur. Yeni yerleşimlerin fazla olduğu bir yer. AK Parti'nin genel seçimdeki oyları CHP'nin çok önünde. Sadece iyi bir performansla Kartal'ın AK Parti tarafından alınabileceğini düşünüyorum.

"CHP KADIKÖY'DE ADAY GÖSTERMEDEN BİLE KAZANABİLİR"

-Gelelim Kadıköy'e. Türkiye'de AK Parti'nin hangi ilçede şansı yok diye sorulsa heralde en başta Kadıköy cevabını alırız. Kadıköy'de durum hala aynı mı?

Kadıköy'de aslında seçime ihtiyaç görünmüyor. Seçim başladığı zaman CHP doğrudan kazanmış oluyor. Hatta adaya da ihtiyaç var mı bilmiyorum. Muhtemelen CHP aday koymasa da seçimleri kazanabilir. Sürekli bir partinin rahat bir şekilde bir ilçeyi kazanması heralde yöneticilere de bir rahatlık getiriyordur. Sürekli kazanılan bir yer yöneticileri de tembelleştirir.

"BAKIRKÖY'DE İBRE YİNE CHP'DEN YANA"

-Kadıköy kadar olmasa da Bakırköy de AK Parti'nin zorlandığı ilçeler arasında. Bakırköy'de dengeler değişti mi?

Bakırköy aslında Kadıköy gibi AK Parti'nin çok zayıf olduğu bir ilçe değil. Fakat seçimler bittikten sonra partiler tatile çıkıyorlar. Bir daha seçime yakın tekrar faaliyet gösteriyorlar. AK Parti Bakırköy'de yol alabilir. Ancak giderek Bakırköy de Kadıköy gibi aynı refleksleri gösteriyor. Bakırköy'de de seçim başladığı zaman CHP'nin adayı seçimi kazandığını düşünebiliriz.

"AK PARTİ'NİN AVCILAR'DA ŞANSI YÜKSEK"

-Avcılar göz önünde olmayan bir ilçe. Burada da yarış yine AK Parti CHP arasında mı geçecek?

AK Parti'nin Avcılar'da genel seçim oyu CHP'nin çok önünde. Dolayısıyla AK Parti'nin Avcılar'da şansı yüksek. Bir de son yerel seçimlerde CHP adayının kamuoyu popularitesi ve desteği çok yüksekti. Bu seçime giderken aynı desteğe sahip değil. Avcılar bu seçimde makas değiştirebilir.

"BÜYÜKÇEKMECE STRATEJİ HATASI YÜZÜNDEN KAYBEDİLDİ"

-AK Parti Büyükçekmece'yi çok küçük bir oy farkıyla kaybetmişti. Bu seçimlerde oy dağılımını nasıl görüyorsunuz?

Büyükçekmece üç dönemdir başkanlığı devam ettiren bir başkan var. Bugün kadar kamuoyunun dikkatini üzerine çekmeyi başardı. Bir önceki seçimde strateji hatası yaparak ağırlığı Beylikdüzü'ne verdi. Fakat seçim 200 oy gibi bir farkla bitti. Eğer seçimden önce Kadir Topbaş Büyükçekmece sahilde boydan boya bir yürüyüş yapmış olsaydı muhtemelen AK Parti seçimleri kazanmış olacaktı. Seçimlerin kaderini kampanyanın kalitesi belirleyecek.

"SARIYER'DE AK PARTİ'NİN ŞANSI VAR"

-AK Parti'nin kaybettiği ilçelerden biri de Sarıyer. Sarıyer de AK Parti yeni ve genç bir aday ile yarışıyor. Şansı var mı?

Sarıyer bütün seçimlerde iki parti arasında kaldı. Her seçimde oylar başabaş oldu. Bu seçim de AK Parti ile CHP arasında bir mücadele izleyeceğiz. Birbiren yakın oylar alınacağını düşünüyorum. MHP kökenli genç bir aday ile yarışa hazırlanan AK Parti'nin Sarıyer'de şansı hiç de az değil.

"ATAŞEHİR'DE SEÇİM KIRAN KIRANA GEÇECEK"

-Ataşehir AK Parti döneminde kurulan bir ilçe. İlk seçimlerde AK Parti bu ilçeyi kaybetti. Bu seçimleri nasıl görüyorsunuz?

Ataşehir ilginç bir demografiye sahip. Genel seçimlerde AK Parti CHP'nin 10 puan önünde. Yerel seçim oylarında da CHP 10 puan önde. Değişken bir seçmen kitlesi var. Seçimin tam seçime benzediği bir ilçe olacak.Kıran kırana bir yarış olacak. En kritik ilçelerden biri.

"AK PARTİ BEYKOZ VE BEYLİKDÜZÜ'NE DİKKAT ETMELİ"

-Son soru olarak AK Partili belediyeleri sorayım. AK Parti'nin kaybetme ihtimali olduğunu düşündüğünüz ilçeler var mı?

İstanbul'da kaderi çok ilginç olan bir ilçe var. Beykoz iki defa bir adayı üst üste seçmedi. Beykoz'da seçim sıkı bir yarış içinde geçer. Burada CHP adayının profili de önemli.

Beylikdüzü de her zaman CHP ve AK Parti'nin başabaş olduğu bir yer. Her iki partinin seçmeni de bilinçli. Dolayısıyla Beylikdüzü de AK Parti için kritik ilçelerden biridir.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Beylikdüzü Ak Parti İstanbul Kartal Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (27)

FUNNYgalipsev@hotmail.com:

Kişisel izlenimlerim APK'nin oy kayıplarının umulandan ve zannedilenden çok daha fazla olduğu yönünde.. Sürprizle hazır olun..!!!

67
16
yanıtYanıtla
tam35muratmetin1977@hotmail.com:

Ampulculer.bu seçimde makarnaya satmayin ülkeyi.ayakkabi kutularini gördünüz.hirsizliga ortak olmayin.cok lazimza ben makarna alirim size.karsilik beklemem

59
22
yanıtYanıtla
ampulesonpimpsaphyr@mynet.com:

benden bir koli makarna ve bir torba kömür. kendinizi ve gururunuzu bir makarnaya bedava yardıma satmayın. dinimizdede böyle birşey yoktur. aç kalın ama onurlu kalın. bu yiyenlere imrenmeyin. bunun öbür dünyasıda var. allah sana soracak gece yarılarına kadar çalışanlar var onların vergilerini oy avlamak için oturanlara çalışmayanlara yardım diye veriyorlar. bu hakkı ödeyebilecek misiniz?

yanıt0
yanıt0
güneş harekatmustafauludag41@hotmail.com:

en azından bi şişe avanta biraya onurumuzu satmıyoz çapulcu gibi gezide gördük görceğimizi

yanıt0
yanıt0
UGUR CELIKugur8932@hotmail.com:

KUCUKCEKMECE BOŞ YER MI ? AZİZ YENİAY GIBI KAC DÖNEMDIR BURADA GOREV YAPAN AKPLI BASKAN GIDIYOR CHP BURADA USTUNLUK SAGLAYABILIR

43
25
yanıtYanıtla
i.si.s@hotmail.com.tr:

HASTANEDE ÇALIŞIYORUM VE GÜNDE 1000 DEN FAZLA KİŞİYLE MUHATAP OLUYORUM AYRICA ( KARTAL'DA ) OTURUYORUM. AK PARTİNİN OYLARI ÖNCEKİ SEÇİME GÖRE FAZLASIYLA DÜŞECEĞİNİ RAHATLIKLA SÖYLEYEBİLİRİM.

46
20
yanıtYanıtla
ESAS milli irade sarıgülsffe4eww@hotmail.com:

evet Esas milli irade Sarıgül olacak ,çünkü 30 mart da göreceksiniz , Türk kürt laz arab roman CHP MHP BDP , SOSYALiSTLER ve Çok az da olsa daha önce AKP ye oy verenlerin bazıları birleşecek ..neden mi ? Diktatörlüğe karşı Yolsuzluğa karşı birleşecek .

46
18
yanıtYanıtla
Muratkjdflsdjfsdflkjsd@hotmail.com:

Bir kürt olarak gider israilde birleşirim ama gene de chp'de birleşmem.

yanıt0
yanıt0
CESURcsaridogan@hotmail.com:

Yolsuzluğa karşı CHP, Sarıgül mü ? Bu kadar kafanı kaydıracak ne içiyorsun böyle ??

yanıt0
yanıt0
MURAT KARDEŞE CEVAPSEn54gg@hotmail.com:

murat kardeş olay CHP değil ,bende BDP liyim ama Dikatörlüğe karşı Halkın Bir cevap vermesi lazım , ADamlar Hem çalıp hemde dış güçler diyor dalga geçiyorlar Halkla ,Darbe yaptılar deyip Asıl darbeyi tayyip yapıyor olay bu . Uludere de bir onbaşıyı bile görevden almayıp yolsuzluk olayında 6000 polisi sürdü adam ..ayrıca CESUR kardeşe de cevap : sarıgül için herhangi bir dava neden yok 2004 den beri peki ? 2004 de tayyip gene başbakandı ? çıkartsaydı mahkemeye sarıgülü ozaman ?

yanıt0
yanıt0
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title