Haberler

Yenimahalle'de Doludizgin Cumhuriyet Bayramı

Yenimahalle Başkanı Fethi Yaşar, "Nice 93 yıllar cumhuriyetimizi koruyacağız ve bu bayrak altında, müdafaa-i milli sınırlar içerisinde hep beraber, kardeşçe muasır medeniyetler seviyesine mutlaka ulaşacağız" dedi.

Yenimahalle Başkanı Fethi Yaşar, "Nice 93 yıllar cumhuriyetimizi koruyacağız ve bu bayrak altında, müdafaa-i milli sınırlar içerisinde hep beraber, kardeşçe muasır medeniyetler seviyesine mutlaka ulaşacağız" dedi.

Yenimahalle'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri sabah saatlerinde Belediye Hizmet Binası önünde başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, törenin ardından Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal ve Yaşar Neslihanoğlu ile birlikte CHP Ankara İl Başkanlığı tarafından Ulus'taki Birinci Meclis'ten Anıtkabir'e gerçekleştirilen 'Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılarak Anıtkabir'e yürüdü.

Yenimahalle Belediyesi tarafından günler önce başlatılan 29 Ekim coşkusu, Ragıp Tüzün Parkı'ndan başlayan meşaleli yürüyüşle doruğa ulaştı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Eşi Azize Yaşar'ın ev sahipliğinde düzenlenen yürüyüşe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Ankara Milletvekilleri Levent Gök, Nihat Yeşil, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ve binlerce Yenimahalleli katıldı. Ragıp Tüzün Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde kalabalığa seslenen Yaşar, "Cumhuriyet bizim en büyük bayramımızdır, varlık nedenimizdir. Kıymetini bilen herkes Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve devrimlerine sahip çıkmaktadır, sonsuza kadar da sahip çıkmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"Bizim cumhuriyetimiz başka cumhuriyetlere benzemez"

"Biz bu devleti zor kurduk. Saltanatı, padişahlığı, diktatörlüğü 1923'de tarihe gömdük" diyen Yaşar, "Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyetini ise çok sevdik, demokrasiyi, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü, eşit yurttaşlığı sevdik, bundan da asla vazgeçmeyeceğiz. Bizim tutkalımız Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu cumhuriyet ve onun değerleridir. Bizim cumhuriyetimiz başka cumhuriyetlere benzemez. Bizim cumhuriyetimiz 'milletin iradesini millet kendi tayin edecektir' diyen Atatürk'ün cumhuriyetidir. Atalarımız sahip çıktı. Bizler de sahip çıkıyoruz. Torunlarımız da sahip çıkacak. Nice 93 yıllar cumhuriyetimizi koruyacağız ve bu bayrak altında, müdafaa-i milli sınırlar içerisinde hep beraber, kardeşçe muasır medeniyetler seviyesine mutlaka ulaşacağız" açıklamasında bulundu.

Ankara Kulübü Seymenleri ve Vosvosların da renk kattığı meşaleli yürüyüş, 10. Yıl Marşı ve sloganlar eşliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Fethi Yaşar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title